Skolinspektionen kräver att skolan gör förbättringar

Skolinspektionen har granskat en skola i Hultsfred, och konstaterar att huvudmannen inte har följt bestämmelserna. Myndigheten förelägger nu de ansvariga att göra förbättringar i verksamheten.

Hultsfred2017-06-20 05:00

Skolinspektionen konstaterar att det finns brister i kvalitetsarbetet.

"Det saknas uppföljning av elevers kunskapsresultat över tid och de uppföljningar som görs vid olika samtal om verksamheten dokumenteras inte", skriver Skolinspektionen i sitt beslut.

Vid tillsynen i maj framkom också att de uppföljningar lärare gör av arbetet i olika kurser och ämnen inte sammanställts.

"Det innebär att rektorn inte kan använda uppföljningarna inför planeringen av verksamheten eller som underlag för beslut om utvecklingsinsatser", skriver myndigheten.

Däremot slår man fast att tillsynen visar att kommunen uppfyller kraven inom områdena undervisning och lärande, extra anpassning och särskilt stöd, arbetsplatsförlagt lärande, bedömning och betygsättning, trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling och förutsättningar för lärande och trygghet.

Hultsfreds kommun har nu till slutet av oktober på sig att vidta åtgärder för att avhjälpa påtalade brister och redovisa åtgärderna skriftligen till Skolinspektionen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om