Skön bortaseger för Hultsfreds HF

Hultsfred HF åkte ner till Lund för att möta HK Farmen efter premiärförlusten mot Karlskrona. I en väldigt jämn och tät match var det gästande HHF som till slut fick med sig två poäng och första segern för säsongen. – En riktig laginsats, säger HHF:s Robin Löfstedt efter segersiffrorna 31–29.

Spelande tränaren Robin Löfstedt svarade för åtta mål när Hultsfreds HF tog en tung bortaseger mot HK Farmen från Lund.

Hultsfred2017-10-08 18:37

– Det var ett väldigt ungt lag med många snabba och starka spelare. Att de spelade rätt snabbt passade inte oss egentligen men vi fick anpassa vårt försvarsspel, berättar Robin Löfstedt.

Farmen hade även med sig några spelare från högsta divisionen då laget är en farmarklubb till elitserielaget Lugi. Det var alltså några rejält skolade spelare som Hultsfred ställdes mot i Lund under söndagen.

I större delen av första halvlek var det endast ett mål som skiljde lagen åt. Dock var HHF aldrig i ledning mer än efter att de gjort 1–2 i början av halvleken. Efter 30 spelade minuter var det oavgjort med ställningen 14–14.

I den andra halvleken fortsatte det jämna spelet och målmässigt var det inte mycket som skiljde. Det var även ett Hultsfred som drog på sig många utvisningar under matchens gång.

Med 49:28 på matchklockan hade hemmalaget gjort ett litet ryck och gått upp till en tremålsledning, 25–22. Denna ledning skulle dock inte visa sig vara så trygg då Hultsfred endast två minuter senare hade kvitterat matchen till 25–25.

Med en minut kvar var Hultsfred i ledning med 29–30. Hultsfred var här behärskade och spelade runt bollen för att få tiden att gå. Med fyra sekunder kvar stänkte Lukas Örnros in segermålet 29–31 och första segern för säsongen var i hamn.

– Fasen så gött. Vi står för en laginsats och är väldigt disciplinerade framåt. Till skillnad från Karlskrona-matchen sätter vi chanserna idag.
I Hultsfred beröms Sasa Omrcen och Ivan Pilopovic som lagets bästa spelare.

Målskyttar, HHF: Sasa Omrcen 9, Robin Löfstedt 8, Ivan Pilipovic 4, Albin Nilsson 3, Christoffer Sundqvist 3, Eric Schultz 2, Christoffer Karlsson 1, Lukas Örnros 1.