Hultsfredsbo körde bil med nedisade rutor

Trots att rutorna var tÀckta av snö och is satte sig mannen i bilen och körde ivÀg.

Att köra bil med nedisade bilrutor kan bli dyrt. En Hultsfredsbo fÄr böta 7 800 kronor.

Att köra bil med nedisade bilrutor kan bli dyrt. En Hultsfredsbo fÄr böta 7 800 kronor.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Hultsfred2024-03-04 12:46

TvÄ poliser fick syn pÄ bilen nÀr de patrullerade i Hultsfred. NÀr de nÀrmade sig bilen kunde de se att nÄgot inte stÀmde. Förutom att bilen var slarvigt stÀlld pÄ vÀgbanan sÄg de att alla rutor var igenisade.

"NÀr de höll pÄ att vÀnda sÄg de att bilen körde ivÀg. De körde efter och gjorde ett stopp för att kontrollera förare och fordon. Deras första iakttagelser var korrekta. Samtliga rutor var igenisade och sikten ut var obefintlig", skriver Kalmar tingsrÀtt i en sammanfattning av den ena polisens vittnesmÄl.

HÀndelsen utspelade sig den 17 januari och bilföraren, en 27-Ärig Hultsfredsbo, har nu dömts för vÄrdslöshet i trafik. Enligt rÀtten var sikten sÄ begrÀnsad att mannen genom sin körning skapade en trafikfarlig situation.

Mannen medger att det var mycket is pÄ vindrutan, men förnekar brott. Han hÀvdar att han bara flyttade fordonet för att slÀppa förbi polisbilen. RÀtten bedömer dock att mannens invÀndning motbevisas av hans egna uppgifter. Polisbilen kunde passera bilen obehindrat, utan att mannen behövde flytta pÄ sin bil. Det framgÄr av bÄde mannens och polisens vittnesmÄl.

Uppgifterna om hur lÄng strÀcka mannen körde gÄr isÀr, men enligt rÀtten var det Ätminstone 25 meter. Att han endast körde fordonet en kort strÀcka Àndrar inte tingsrÀttens bedömning.

"Brottets straffvÀrde motsvarar lÄga böter", skriver rÀtten och bestÀmmer pÄföljden till 30 dagsböter om 260 kronor, totalt 7 800 kronor.

Mannen ska ocksÄ betala en avgift till brottsofferfonden pÄ 1 000 kronor.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!