Släktforskning och museum

Besöker du Forskarstugan kan du få hjälp att ta reda på hur din släkt ser ut och om dina förfäder varit soldater i trakten. Du kanske till och med kan vara till hjälp med att bekräfta oklar information. Under samma tak har du också möjlighet att titta närmare på den museiverksamhet som finns i huset.

Rune Frodes gamla salong.

Rune Frodes gamla salong.

Foto:

Hultsfred2008-07-17 06:26

Det är Hultsfreds hembygdsförening som driver, den så kallade, Forskarstugan vid Knektagården. Hit kan alla som vill veta mer om sin släkt komma och rota djupare i sina rötter. Det finns dessutom ypperliga chanser till att undersöka vidare om soldater eller husarer funnits i släkten. Kanske var någon av dina förfäder en trogen soldat?

Hyllvis med pärmar, indelat efter socknar eller på mer modernare språk, orter, finns med information att ta del av. I huvudsak täcker informationen Vimmerby och Hultsfreds kommun.
- Varje by hade minst ett soldathem, berättar Stefan Helgesson, som tar emot och lotsar besökare i Forskarstugan.
Det finns också möjlighet att använda dator och med hjälp av flera mjukvaror och databaser försöka hitta det man söker på det sättet. Emigrantskivor och födelseböcker från traktens församlingar kan vara andra hjälpmedel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om