Slutar på skolan efter 41 år

Efter 41 år på Virserums Centralskola har Anne-Marie Gustafsson som både varit lärare och rektor på skolan nu gått i pension. Nu ska hon njuta av sin nya pensionärstillvaro med att påta i trädgården samt besöka barn och barnbarn.

Anne-Marie Gustafsson ska nu njuta av sitt nya liv som pensionär och ägna mer tid till trädgårdsarbete och åt att besöka barn och barnbarn.

Anne-Marie Gustafsson ska nu njuta av sitt nya liv som pensionär och ägna mer tid till trädgårdsarbete och åt att besöka barn och barnbarn.

Foto:

Hultsfred2009-06-30 06:10


Redan i unga år när Anne-Marie växte upp i Vimmerby lockade läraryrket och med det som mål så kastade hon sig in på den yrkesbanan direkt efter studenten. För hennes första jobb var som extralärare på Vimmerby Realskola. Och tur var väl det, för i personalrummet på skolan träffade hon nämligen sin blivande man Gustav.
Efter den dagen var de oskiljaktiga och när Anne-Marie samma år flyttade till Lund för att studera till adjunkt så följde Gustav naturligtvis med.

Tillbaka till Småland
Efter avslutade studier så letade paret sig åter uppåt till Småland och denna gång bosatte de sig i Virserum då Gustav ville komma närmare sina barndomstrakter, för han var uppväxt i den lilla byn Ryd utanför Järnforsen.
Gustav tog anställning som lärare på Centralskolan medan Anne-Marie fortfarande hade ett års praktik kvar innan hon var färdigutbildad och denna praktik var förlagd till både Växjö och Virserum.
Efter den avslutade praktiken blev Anne-Marie kvar på Centralskolan och det är ett val hon absolut inte ångrar.
- Jag har trivts bra för jag har haft bra kollegor och elever under alla år, säger Anne-Marie Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om