Slutsålt snabbare än vanligt

Biljetterna till julkonserten på lördag sålde slut rekordsnabbt. "Jag hör många säga att det inte blir jul om man inte varit på den här konserten", säger en av körmedlemmarna, Carina Svensson.

Carina Svensson gläds åt det stora intressset för julkonserten i Hultsfreds kyrka. I år sålde biljetterna slut rekordtidigt.

Carina Svensson gläds åt det stora intressset för julkonserten i Hultsfreds kyrka. I år sålde biljetterna slut rekordtidigt.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-12-18 14:30

Det brukar alltid bli utsålt när Hultsfreds kyrkokör arrangerar julkonsert med två sittningar tillsammans med musiker och solist. Med den skillnaden i år, att biljetterna tog slut långt snabbare än vanligt.

– Redan på måndagen i förra veckan hade vi sålt alla 540 biljetter, och vi har fått säga ifrån till jättemånga som vill gå, säger Carina Svensson, som vet att det åker folk rent av från Kalmar, för att fira in julen med kören. Och då har de ändå varken släktingar eller vänner i kören.

Vad är det som gör just julkonserten i Hultsfreds kyrka så populär?

– Jag tror det är för att vi är så bra helt enkelt. Vi har en bra körledare i Anne-Marie Daag Albrechtsson som gör oss bra. Dessutom är vi väldigt många i kören, ett drygt 45-tal, så det blir väldigt pampigt.

Förutom kören och musiker medverkar också solist Per Nilsén.

– Det här är årets höjdpunkt för oss. Det är alltid roligt att sjunga, än mer när det kommer så mycket folk, säger Carina Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!