SM-final i CNC för Omar och Vincent frÄn Hultsfred

Omar Smailhodzic och Vincent Bragd frÄn Hultsfred har gÄtt vidare till final i Ungdoms-SM i CNC-teknik.

Vincent och Omar Ă€r vidare till semifinal i Ungdoms-SM i CNC-teknik. Isak fick en reservplats. FrĂ„n vĂ€nster: Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic och lĂ€rare Irfan Dzinic.

Vincent och Omar Ă€r vidare till semifinal i Ungdoms-SM i CNC-teknik. Isak fick en reservplats. FrĂ„n vĂ€nster: Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic och lĂ€rare Irfan Dzinic.

Foto: Pressbild

Hultsfred2023-10-18 17:12

– Jag Ă€r lite euforisk fortfarande, jag har lite svĂ„rt att smĂ€lta det, sĂ€ger lĂ€raren och mentorn Irfan Dzinic.

För andra Ă„ret i rad gĂ„r Irfans elever vidare till final i Ungdoms-SM i CNC-teknik, som gĂ„r sista Ă„ret pĂ„ gymnasiet. Årets finalister Ă€r Omar Smailhodzic och Vincent Bragd.

– Jag tror de kĂ€nner samma sak som jag, de Ă€r nog lite chockade, sĂ€ger Irfan.

TÀvlingen har pÄgÄtt i flera mÄnader. De tÀvlande eleverna har varit bÄde otÄliga och förvÀntansfulla inför beskedet.

– De kom varje dag och frĂ„gade om jag fĂ„tt nĂ„got svar. En dag nĂ€r jag hade lektion sĂ„ kollade jag min mail snabbt, och plötsligt sĂ„g jag att de hade gĂ„tt vidare. DĂ„ sprang jag ut frĂ„n kontoret och skrek “yes yes yes!”. DĂ„ förstod de, sĂ€ger Irfan.

BĂ„de Omar och Vincent Ă€r elever pĂ„ det Industritekniska programmet (IN) pĂ„ Hultsfreds Gymnasium, som drivs av Additivt teknik center AB. Även klasskamraten Isak Östrand kvalificerade sig som reserv.

– Jag Ă€r riktigt imponerad av eleverna som verkligen Ă€r engagerade i sin utbildning, sĂ€ger Joakim Svensson, VD Additivt Teknikcenter AB i ett pressmeddelande.

Under vÄren och hösten har man tÀvlat i olika omgÄngar. TÀvlingen bestÄr av bÄde teoretiska och praktiska moment, dÀr man har skickat in exempel som eleverna frÀst fram.

– LĂ€rarna Ifran Dziniz som Ă€r mentor och Roger Hillström har verkligen motiverat och inspirerat ungdomarna pĂ„ ett föredömligt sĂ€tt, sĂ€ger Joakim Svensson.

I november möts fyra skolor i semifinal pÄ Elmia i Jönköping. MÄnga svenska och internationella företag stÀller ut sina produkter pÄ mÀssan.

– Jag minns en tjej som inte kom vidare i finalen förra Ă„ret, men jag sa till henne att det var minst 200 företagare som sĂ„g nĂ€r hon tĂ€vlade. Möjligheten att bli erbjuden jobb Ă€r enorm, sĂ€ger Irfan.

Irfan ser gÀrna att det blir fler tjejer i branschen.

– Vi har tvĂ„ tjejer pĂ„ programmet som gĂ„r i tvĂ„an nu som vi gĂ€rna vill ska stĂ€lla upp nĂ€sta Ă„r.

De lag som gÄr vidare möts i en final. Det lag som gÄr segrande ur tÀvlingen Àr kvalificerade till Yrkes-SM i Karlstad i april nÀsta Är.

– Förra Ă„ret mötte vi MĂ€lardalens Tekniska Gymnasium i finalen, Ă€ven de har kvalat in i Ă„r sĂ„ det blir tufft. Men eleverna Ă€r riktigt duktiga och taggade inför tĂ€vlingen. Vi Ă„ker upp med andra elever för att heja pĂ„ pĂ„ plats i Jönköping, sĂ€ger Joakim Svensson.

Vidare i tÀvlingen Àr ocksÄ elever frÄn Lichron Skövde, MÀlardalens Tekniska Gymnasium, och Vilhelm Mobergsgymnasiet.

I november avgörs finalen i Ungdoms-SM i CNC i Jönsköping. FrĂ„n vĂ€nster: Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic och lĂ€rare Irfan Dzinic.
I november avgörs finalen i Ungdoms-SM i CNC i Jönsköping. FrĂ„n vĂ€nster: Vincent Bragd, Isak Östrand, Omar Smailhodzic och lĂ€rare Irfan Dzinic.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!