Det är ett långvarigt arbete som ligger bakom, från att fotografera föremål, scanna bilder och sedan bygga upp ett digitalt museum.
Men nu Börjar arbetet ta form på allvar, det är det så pass klart att den nya hemsidan kan sjösättas. För riktigt klart blir det nog aldrig, det dyker upp nya föremål hela tiden som ska införlivas i samlingarna på nätet.
I början på maj planerar man för premiär. Eller snarare premiärer.
För lördagen femte maj blir det en presentation i Västervik, och på söndagen blir det på järnvägsstationen i Hultsfred. Båda gångerna erbjuds besökarna att ta en liten tur med tåget.
Bakgrunden till den här satsningen på ett digitalt museum är att det finns massor av gamla bilder och föremål i gömmorna. Saker som järnvägsföreningen gärna vill visa upp för allmänheten.
Men att skapa ett fysiskt museum är väldigt arbetskrävande, inte minst när det finns massor av föremål som ska dammas med jämna mellanrum.
I stället väljer man den digitala metoden, där vem som hest som är intresserad kan gå in och titta. Från snart sagt vilken dator som helst.
- Vi kommer också att ha en speciell funktion så att man kan titta närmare på föremålen och få mer detaljerad information om dem, säger Bo Löwenberg, men då måste man ha inloggningsuppgifter och det kan man få som medlem i föreningen.
Det digitala museet kommer dessutom dra ut i fält. På både fordon och stationer kommer det inom en snar framtid att finnas QR-koder, som den intresserade kan scanna, och sedan få informationen direkt i sin telefon.
- Det kan vara allt från gamla bilder till information om platserna, säger Bo Löwenberg. Eller information om de gamla rälsbussarna.
Det kostar givetvis en hel del att ta fram det digitala museet, men ett bidrag från Riksantikvarieämbetet öppnar möjligheterna för järnvägsföreningen att anlita en webbyrå för jobbet.