Smalspårsföreningen firade 25 år

Det har gått 25 år sedan Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik tog över driften av smalspåret och det firades under den gångna helgen vid Virserums station.

Dennis Blomfeldt och ordförande Peter Christensen firade i helgen att Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik fyllde 25 år.

Dennis Blomfeldt och ordförande Peter Christensen firade i helgen att Föreningen Smalspåret Växjö-Västervik fyllde 25 år.

Foto:

Hultsfred2009-10-05 06:25


Våren 1984 informerade Statens Järnvägar att man skulle lägga ned trafiken på den smalspåriga järnvägen mellan Västervik och Växjö.
Men det var många som inte ville se järnvägen förpassas till historieböckerna och därför bildade man föreningen Rädda Smalspåret som sedermera bytte namn till föreningen Smalspåret Växjö-Västervik.
Det har nu gått 25 år sedan föreningen bildades och det firade man stort under helgen vid föreningens huvudkontor som är Virserums stationshus.

Tur med rälsbuss
Det var ett fullspäckat program som föreningen bjöd på under lördagen där man bjöd in allmänheten att fira tillsammans med föreningen.
Bland annat höll man öppet hus i stationsbyggnaden där man även kunde se en fotoutställning av fotografen Jan Bertilsson från Emmaboda med bilder från hela smalspårets sträckning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om