Den som vet mest om utbyggnaden är Marie Pihl, verksamhetschef, som varit med som kommunens representant från dag ett i planeringen. Hon tar oss med på en rundvandring i nybygget och berättar att vecka 33 är det dags för de första att flytta in i de nybyggda lägenheterna.
– Först in blir de tolv som bott i den gamla delen under hela byggtiden, säger hon. Då kommer också de som bott på paviljongen, det särskilda boendet på Knektagården, att flytta in,
När det är klart kommer sedan paviljongen, alltså modulerna utanför, att avvecklas. De kom till som en nödlösning för några år sedan för att beta av kön.
– Därefter ska Knektagården renoveras, säger Marie Pihl, men det är inte bestämt när.
Vi möter henne i korridoren innanför den tillfälliga ingången på baksidan. Hon visar vägen upp för en trappa och vi kommer ut vid gamla huvudentrén. Här är renoveringen klar, både samlingslokalen och kontoren är åtgärdade.
– Den nya delen är tre våningar, säger hon, så vi har fått bygga ny trappa och ny hiss.
Vi klättrar vidare uppför trappan och kommer in i på andra våningen i nybygget, först i gemensamhetsköket och sedan vidare genom korridoren till en av lägenheterna där dörren står på glänt.
– Den här lägenheten är på 35 kvadratmeter, berättar Marie Pihl. Det är betydligt större än de gamla rummen.
Det ger utrymme för kök, sovplats och annat som behövs.
Badrummet, eller snarare "Tronsalen" är på sitt sätt ett tekniskt underverk, med höj- och sänkbar inredning och med strategiskt utplacerade handtag runt omkring. De tål en belastning på 250 kilo.
– Det är för att den boende ska kunna ta sig runt själv, säger Marie Pihl, och visar hur det går till.
Varje lägenhet, och gemensamhetsköket, har dessutom egna balkonger. Utom nedervåningen, där det är uteplatser i stället.
– Det känns bra att ha en dörr att kunna öppna, säger Marie Pihl, då känns det inte så instängt.
Så mycket möbler finns det förstås inte i övrigt. Bara i "vardagsrummet" längst ner i korridoren. Men någon direkt möblering är inte gjord än.
– Det kom en leverans häromdagen, säger Marie Pihl.
Alla de nya lägenheterna är också utrustade med larm som kan programmeras för en mängd olika saker.
– Det kan se om den boende behöver hjälp att vända sig, säger Marie Pihl, eller om den boende ligger i sin säng. Eller har gått upp.
Den infraröda tekniken ska spara en hel del steg för personalen och minska risken att de kommer och väcker den boende i onödan.
Nästa steg i utbyggnaden blir att hugga tag i etapp två, på Aspedalsgatan betyder det att hela den återstående delen ska totalrenoveras. Och de nuvarande små lägenheterna ska byggas om så att de också blir på 35 kvadratmeter.
– Ingen lägenhet här ska vara mindre än så, säger Marie Pihl.
För att lyckas med det, krävs det en utbyggnad även av den här delen. Och den har redan kommit en bra bit på väg.
Först om ett år, ganska precis, räknar Marie Pihl med att hela ombyggnaden ska vara klar att tas i bruk.
– Då kommer vi att ha en stor invigningsfest, säger hon. Precis som vid Stockholmsvägen i Målilla.
Vid det laget ska äldreboendet på Aspedalsgatan i Hultsfred ha 57 lägenheter, mot 36 innan ombyggnaden.
Den här satsningen på äldreboendena, i storleksordningen 100 miljoner kronor, genomförs av den ekonomiska föreningen Hultsfreds Trygga Hem.