Socialchefer i Hultsfred gick på spa för skattepengar

Skattebetalare i Hultsfreds kommun fick betala chefers spavistelse, rapporterar P4 Kalmar.

Socialchefer i Hultsfred gick på spa för skattepengar. Arkivbild.

Socialchefer i Hultsfred gick på spa för skattepengar. Arkivbild.

Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Hultsfred2020-12-30 09:25

Skattebetalare i Hultsfreds kommun fick betala chefers spavistelse, rapporterar P4 Kalmar.

När sex chefer och en ledarskapscoach inom socialförvaltningen i Hultsfreds kommun åkte på konferens i början av förra året bokfördes fyra inträden till hotellets spa i samband med vistelsen. Fakturan skickades till Hultsfreds kommun.

– Det är ingen spahelg de har varit på, utan det är ett inträde på spat som av misstag bokförts på fakturan, men så ska det naturligtvis inte vara, säger Ann-Gret Sillén, socialchef i Hultsfreds kommun, när vi når henne. 

Sillén deltog inte själv på konferensen, som var en utbildning inom processutveckling och ledarskap. Fakturan attesterades av en av cheferna som var med på konferensen.

Hur kunde det hända? 

– Det har begåtts ett misstag och vi har inte uppmärksammat det i vår interna kontroll. Vi har en intern kontrollplan för 2020 där vi gör stickprover, och de flesta fakturorna ser ut att vara rätt, men det är absolut inte okej, säger Sillén.

För att förhindra att det händer igen ska tydligare information skickas till cheferna. 

– Vi går ut med information om att man ska tänka på att om man själv har deltagit så ska en överordnad chef attestera fakturan, i det här fallet är det jag som skulle ha attesterat. Men vi får bli ännu tydligare, säger Sillén. 

Ann-Gret Sillén säger att de enskilda nu har betalat tillbaka pengarna och att summan rör sig om 250 kronor per person, alltså totalt 1 000 kronor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om