Socialjouren om helgerna: "Jätteskillnad"

"Det har inte varit speciellt många utryckningar". Socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C) kan se tillbaka på lugna jul- och nyårshelger.

Per-Inge Pettersson berättar att det varit lugna helger för socialjouren i Hultsfreds kommun.

Per-Inge Pettersson berättar att det varit lugna helger för socialjouren i Hultsfreds kommun.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2021-01-07 10:00

– Individ och familjeomsorgen, IFO, har haft det lugnt över helgerna, säger han. Det har inte behövs några jourutryckningar och insatser i familjer. Det är jätteskillnad mot hur det var för fem år sedan. Då hade vi jättemycket.

Ett extra arbetsutskott har det dock blivit, men inte för att ta några akuta beslut. Det behövdes i stället för ett beslut om yttreande till förvaltningsrätten som måste in till ett bestämt datum.

– Vi har heller inte hört att Höglands socialjour, som har hand om jouren på icke kontorstid, har haft något, säger Pettersson vidare. De har inte hört av sig och det brukar de alltid göra om det är något. Jag har varit tillgänglig hela tiden men inte hört av dem.

Han har heller inte behövt ta några ordförandebeslut under de här veckorna. Vilket annat kan hända lite nu och då, när det handlar om snabba ryck och behövs snabba beslut.

Pettersson hade annars befarat att det skulle bli en del jobb över helgerna. Inte minst med tanke på pandemin som gör att många aktiviteter ställs in när Folkhälsomyndigheten säger att man ska begränsa sitt sociala umgänge så mycket som möjligt. Det är lätt att det leder till bråk när man går hemma och nöter.

– Det är utmanande att gå hemma hela tiden antingen man jobbar hemma eller inte jobbar alls, säger Petterson, men det verkar som om de flesta har klarat det bra och inte gått varandra på nerverna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om