"Knarket i sockerkakan" är den sjätte pjäsen som spelas av amatörskådespelarna i Kroxhultsbygdens byalag. Några pjäser har visats i repris vissa år och i år var det åttonde året som byalaget bjöd på den traditionella teatern.
Två akter
Kvällens konfrencier var Anna Vadsten som inledde med att presentera förspelet "Skvallerbyttan" som utspelade sig 1910. Det korta teaterstycket handlade om huvudpersonerna när de var barn och spelades av Linda Karlsson (som hade rollen som elvaåriga Cajsa), Henrik Karlsson (som hade rollen som elvaåriga Måns) och Gustav Hagman som spelade Knut som tioåring.
Namnet "Skvallerbyttan" har stycket fått eftersom grannen Knut alltid skvallrar för sin pappa. Naturligtvis både sjöngs och spelades den berömda "Skvallerbytta-bing-bong-låten" innan det blev dags för "Knarket i sockerkakan".
Den senare föreställningen var indelad i två akter då varje akt var indelad i två scener. Där emellan var det fika och nog vågade publiken smaka på kakorna allt - trots skådespelets handling.
Sockerkaka gör dem till barn igen
Tänk om man kunde äta något som gjorde att man blev barn igen. Just detta handlar buskisen "Knarket i sockerkakan" om. Teatern hade premiär i fredags kväll och lockade 140 personer till Höckhults loge.- Det här är traditionell buskishumor och det går alltid hem, säger Veine Sjöö, manusförfattare.
"Knarket i sockerkakan" hade premiär på Höckhults loge i fredags kväll. Skådespelet utspelar sig i ett kök i Krokshult.
Foto:
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!