Ytterligare sökinsatser i sjön under veckan

Sökandet efter den försvunna kvinnan fortsätter. Ytterligare insatser i sjön planeras efter att en tredje hund markerat. För familjen känns situationen fortfarande ofattbar. "Vi lever som i en bubbla", säger en familjemedlem.

“Jag får så mycket hjälp och det är så många som engagerar sig. Hela den här veckan söker vi i sjön. Vi gör allt vi kan för att utesluta den”, säger en familjemedlem som Vimmerby Tidning har pratat med. Det är drygt sju veckor sedan som kvinnan försvann.

“Jag får så mycket hjälp och det är så många som engagerar sig. Hela den här veckan söker vi i sjön. Vi gör allt vi kan för att utesluta den”, säger en familjemedlem som Vimmerby Tidning har pratat med. Det är drygt sju veckor sedan som kvinnan försvann.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-08-10 12:00

Den 21 juni försvann en kvinna vid Hemsjön, nära kommungränsen mellan Hultsfred och Vimmerby. Det är drygt sju veckor sedan.

Efter försvinnandet har ett flertal sökinsatser genomförts både på mark och i sjön. Men ännu har hon inte hittats. 

– Vi har de senaste veckorna haft mer resurser än innan och olika specialteams har varit på plats med hundar, sonar, dykare och drönare. Vi letar och letar. Men är i princip på samma ställe som dag ett. Man tänker lite allt möjligt nu när hon inte har hittats. Vad som helst kan ha hänt. Det går inte att utesluta något, säger en familjemedlem.

Förutom dykare från Göteborg och Halmstad, som sökte igenom Hemsjöns botten, var i helgen en tredje specialhund på plats för att söka efter spår i området. 

– Signalerna är lite svåra att tyda för det blåste mycket vilket kan gjort att doftmolekylerna färdats någon kilometer med vinden. Men det är tredje hunden som markerar i sjön och tre hundar kan inte ha fel tänker jag. Sedan kan de ha doftat något helt annat, det är inte helt uteslutet, säger familjemedlemmen. 

Den här veckan läggs därför majoriteten av resurserna på att grundligt söka igenom hela sjön igen

– Ett team kommer köra med en sonar som kan läsa av botten på ett annat sätt än tidigare. Från luften har vi drönare. Vi har också samlat en styrka lokalt som bara ska gå i vassen. Vi letar även lite successivt med hundar och markägare på land. Men fokus är på sjön och markkanterna runt omkring. Hittar vi inget så får vi leta på andra ställen. Det är svårt för jag litar på hundarnas markering, men har vi gått igenom hela sjön måste jag släppa det och fundera på hur vi ska gå vidare.

Att ge upp och sluta leta är inte ett alternativ som familjen ens överväger. 

– Jag får ofta frågan hur jag står ut. Det är väldigt sorgligt och jag saknar min livspartner. Ibland blir jag ledsen och gråter men sedan får jag bli stark igen. Det som hänt är inget som någon av oss kunnat förutse. Ibland undrar jag varför det skulle hända just oss. Men nu har det gjort det och då finns inget annat val än att hantera situationen. Jag måste orka och fortsätta. Vi måste få ett avslut, oavsett om det är positivt eller negativt, säger familjemedlemmen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!