Ny sökinsats efter försvunna kvinnan

Sökandet efter kvinnan som försvann i trakterna kring Björksebo fortsätter och i helgen görs ytterligare en stor insats. Den här gången med hjälp av frivilligorganisationen Svenska Räddningshundar.

Ett ekipage från frivilligorganisation Svenska Räddningshundar. I helgen ska man med hundarnas hjälp fortsätta söka efter den kvinna som försvann i närheten av Björksebo för tre månader sedan.

Ett ekipage från frivilligorganisation Svenska Räddningshundar. I helgen ska man med hundarnas hjälp fortsätta söka efter den kvinna som försvann i närheten av Björksebo för tre månader sedan.

Foto: Svenska Räddningshundar

Hultsfred2022-09-16 06:00

För ungefär en månad gjorde sedan hunden Zigge en skarpare markering i närheten av sjön Möckeln, drygt tre kilometer fågelvägen från det tidigare sökområdet i och omkring Hemsjön. Efter det har räddningshundar letat i det nya området, hittills utan resultat. I helgen återupptas sökinsatserna. 

– Vi ska skanna av hela det området som den här hundmarkeringen kan gälla. Markeringen betyder inte hundra procent att det finns någonting men vi har ingenting annat att gå på, säger Matz Eklund som är den försvunna kvinnans sambo.

Tre månader har nu gått sedan kvinnan försvann men för familjen finns det inte på kartan att man skulle ge upp sökandet.

– Vi måste leta färdigt överallt innan vi kan säga att hon inte finns i området. Ingenting är uteslutet och vi måste köra på tills vi hittar någonting, hon kan ju inte ha gått upp i rök, säger Matz Eklund.

Den ideella gruppen Svenska räddningshundar har tidigare letat i området med fem hundekipage och i helgen kommer minst sex ekipage och letar.

– De har räknat ut enligt kartan och efter tidigare hundmarkering hur de eventuella dofterna har gått i luften och var hon eventuellt kan finnas. Det är en ideell grupp och det är så otroligt fint av dem att de vill vara med och hjälpa till att leta. Det är ett stort område och det går långsamt eftersom man måste vara så noga, men hundar hinner med mer, säger Matz Eklund. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!