Sommarläsning avslutas med bokfest

Aktiviteten Sommarboken, som kom till i syfte att öka barns intresse för att läsa, får sin avslutning med en stor bokfest. Hedersgäst är författaren Petrus Dahlin, som de allra flesta barn läst någonting av.

Maria Tunek hoppas aktiviteten Sommarboken lockat till läsning. Nu avslutas den med bokfest.

Maria Tunek hoppas aktiviteten Sommarboken lockat till läsning. Nu avslutas den med bokfest.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-08-23 14:00

– Han kan både ge boktips och inspirera, det ska bli jätteroligt att få besök av Petrus Dahlin som skrivit bland annat Skogens Systrar, Hjärtlös, Kurragömma, Spöknät och Kalle Skavank. Säger man namnet på någon av hans boktitlar vet de allra flesta vem han är och de allra flesta barn har läst något han skrivit, säger bibliotekarie Maria Tunek.

Hon hoppas på att det ska komma ett 50-tal barn till biblioteket på onsdag, när Sommarboken avslutas – samtidigt som det blir upptakt på hösten, med tid för ännu mer läsning.

Hur många har deltagit i Sommarboken?

– Här i Hultsfred är det ett 30-tal, och jag räknar med att det ska droppa in några fler lappar när vi åker till skolbiblioteken. Vi har fått jättebra hjälp av skolans personal att pusha för aktiviteten, det är ju ett initiativ som gynnar skolan också, då läsningen hålls igång under sommarlovet.

Maria Tunek hoppas att satsningen ska ha fått den effekten att barn upptäckt att det är kul att läsa. Och för dem som tycker det är lite knepigt, det där med att läsa, så har man istället kunnat välja att lyssna på en bok.

– Alla som deltagit i Sommarboken får dessutom en gåvobok, antingen om man kommer på bokfesten, eller så lämnar vi ut den senare.

Dagen efter, alltså på torsdag, blir det bokfest på Virserums bibliotek. Det är inget krav att man deltagit i läsaktiviteten under sommaren, utan alla barn mellan 7 och 12 välkomnas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!