Sommartorg med karusell och hoppborg

Jenny Nilsson märker att många som inte haft igång sin verksamhet under pandemin letar nya ställen att möta kunder på. Det ger avtryck på Hultsfreds torghandel.

"Det blir en satsning på barnen vid fredagens sommartorg, med både hoppborg och karusell", berättar Jenny Nilsson, som gläds åt att välkomna nya knallar till Hultsfred.

"Det blir en satsning på barnen vid fredagens sommartorg, med både hoppborg och karusell", berättar Jenny Nilsson, som gläds åt att välkomna nya knallar till Hultsfred.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-07-29 08:00

Det blir en satsning på barnen vid fredagens sommartorg. Barnen får en egen liten hörna sedan en från Mariannelundstrakten erbjudit sig att komma med både karusell och hoppborg.

– Det är en nyhet, som vi tror ska uppskattas, säger Jenny Nilsson, som ansvarar för torghandeln tillsammans med Staffan Bjerkert. 

– Vi tycker det är roligt att inkludera barnen lite också, så vi testar det här. Slår det väl ut kan det bli ett lite större tivoli när vi kör vårt tematorg dubbla dagar 27-28 augusti.

Då är det ett år sedan satsningen på torghandel inleddes. Knallarna letade alternativ till inställda Hultsfreds marknad och torghandeln gjorde comeback efter flera år.

– Hultsfreds marknad har varit rätt dominant, så knallarna har nog inte haft direkt någon annanstans att åka när det blev inställt, så det började med att några kom till torget både fredag och lördag. I år är vi redan uppe i drygt 20 knallar den helgen, så det är nästan fullt.

Men – redan nu på fredag väntar ett "Sommartorg", dit 15 knallar bokat in sig och det fyller på lite hela tiden. Även en del nya, som inte besökt torget tidigare och någon lokal förmåga som säljer hantverk, det skulle Jenny gärna vilja se mer av. 

– Vi märker att allt fler, som kanske inte haft igång sina verksamheter under pandemin, kommit igång igen och letar nya ställen att åka till, nu när restriktionerna släppt ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!