Spaden i marken för nya brandstationen i Rosenfors

På onsdagen togs det första och ceremoniella spadtaget för den nya brandstationen vid södra infarten till Rosenfors. "Det har varit en lång process och det är jättepositivt att vi står här", säger före detta oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Kommunalrådet Lars Rosander (C) och före detta oppositionsrådet Tomas Söreling toh det ceremoniella första spadtaget ihop med Joel Tovstededt, platschef på Dynacon, Martin Andersson, projektutvecklingschef på Novum samhällsfastigheter och Kaj Lund från räddningstjänsten.

Kommunalrådet Lars Rosander (C) och före detta oppositionsrådet Tomas Söreling toh det ceremoniella första spadtaget ihop med Joel Tovstededt, platschef på Dynacon, Martin Andersson, projektutvecklingschef på Novum samhällsfastigheter och Kaj Lund från räddningstjänsten.

Foto: Tilda Åkerman

Hultsfred2024-05-22 12:31

Magnus Jälminger är fastighetschef på Novum samhällsfastigheter, som fått i uppdrag att utveckla brandstationen ihop med brandförsvaret, Hultsfreds kommun och byggföretaget Dynacon. Han hälsade välkomna till pressträffen på Tvetavägen i Rosenfors.

Deltog gjorde också Kaj Lund från räddningstjänsten, kommunalrådet Lars Rosander (C) och före detta oppositionsrådet Tomas Söreling (S), som drivit frågan om den nya brandstationen.

– Jag har brunnit för det, säger Tomas Söreling.

– Men när stationen är klar kanske det kan släckas, fyller Magnus Jälminger i.

Innan det första spadtaget skulle tas lämnades ordet till Lars Rosander(C):

– Det har varit en lång och delvis krokig väg för att komma fram till det här. Det har varit många diskussioner om alternativ på plats och hur den nya stationen ska se ut. Tanken och avsikten är att Mörlundas och Målillas stationer slås samma till en ny och på ett sätt tänkte vi att medborgarhuset inne i Rosenfors kunde vara en bra plats, men det skulle försvåra med järnväg och annat. Här är vi närmre riksvägen och det är förhoppningsvis den bästa platsen för den nya stationen, säger han.

Ett första spadtag är alltid roligt att ta, menar kommunalrådet, men fortsätter:

– Ja, men vad som är ännu roligare är att klippa bandet sedan när det är klart.

undefined
Första spadtaget är roligt, men det ska bli ännu roligare att klippa bandet när stationen är klar, tycker Lars Rosander (C).

– Det har varit en process och det är jättepositivt att vi står här. Jag ser fram emot att våra brandmän får bra och fina lokaler och en bra arbetsmiljö. Det är viktigt för samhället, säger Tomas Söreling (S).

Novum samhällsfastigheter, som fått uppdraget av Hultsfreds kommun, är nöjda med processen fram till och med byggstart och Magnus Jälminger säger att man hoppas att den nya brandstationen ska kunna stå färdig i maj, alltså om ungefär ett år.

– Då ses vi igen och klipper bandet. Vi jobbar som fastighetsbolag över hela Sverige och är inte alltid vana vid att ha en så bra dialog med bygglovsmyndigheten. Det har varit en bra process i Hultsfred med raka besked och snabba beslut. Nu har vi ett år där Dynacon, som är den som bygger, ska ta hand om projektet och se till att vi får en bra station här, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!