Per Solberg mitt uppe i inspelning av "Bonde söker fru"-spinoff

För ungefär sex år sen lärde vi känna skogsbonden Per Solberg från Främsteby när han sökte kärleken i TV4:s program "Bonde söker fru". Under nästa vår kommer vi återigen att få se den folkkäre bonden i rutan när han på nytt söker kärlekslyckan. Inspelningarna av programmet har nu börjat och Per ger oss en första inblick i vad vi har att vänta oss av kommande program.

Nu är inspelningen av "Bonde söker fru - andra sommaren" i full gång. På bilden ser vi alla bönder som träffades under första inspelningsdagen av programmet: Ellinor Eke Göransson, Sigrid Bergåkra, Sven-Arne Eriksson och Per Solberg.

Nu är inspelningen av "Bonde söker fru - andra sommaren" i full gång. På bilden ser vi alla bönder som träffades under första inspelningsdagen av programmet: Ellinor Eke Göransson, Sigrid Bergåkra, Sven-Arne Eriksson och Per Solberg.

Foto: Privat

Hultsfred2024-09-03 06:00

Det är en lite trött och veckovill Per Solberg som Vimmerby Tidning når efter en veckas TV-inspelning och fullspäckat schema.

– Visst är det måndag idag? frågar Per och skrattar.

Per har precis börjat inspelningen av TV-programmet "Bonde söker fru - andra sommaren" där han tillsammans med tre andra folkkära bönder från tidigare säsonger ska få en ny chans till att hitta kärleken. Trots intensiva dagar ser Per tillbaka på den gångna veckan med positivitet.

– Förra veckan bara blåste förbi men allt känns jättebra och det är kul att vara igång och äntligen få träffa alla.

Per berättar om hur han spenderade den första inspelningsdagen tillsammans med de andra bönderna för att bland annat få tillfälle att lära känna varandra innan det var dags att börja filma.

– Det kändes jättefint att ha de andra bönderna där och kunna bonda med dom innan kamerorna drar igång på allvar. Vi är väldigt olika allihopa men har samtidigt väldigt mycket gemensamt. Vi har kunnat bolla funderingar och sitter ju i samma situation allihopa varför det blir lätt att lyfta tankar med varandra.

undefined
Nu är inspelningen av "Bonde söker fru - andra sommaren" i full gång. På bilden ser vi alla bönder som träffades under första inspelningsdagen av programmet: Ellinor Eke Göransson, Sigrid Bergåkra, Sven-Arne Eriksson och Per Solberg.

På den andra inspelningsdagen var det fullspäckat schema och Per fick då träffa alla brevskrivare för första gången. Han beskriver dagen som en av de snabbaste dagarna i hans liv med speed-dating och ett första urval. Självklart är vi nyfikna på hur det första mötet med brevskrivarna kändes.

– Det är lite för tidigt att säga om jag kommer att träffa den rätte men det är klart att det pirrade till och att man blev lite uppspelt i mötet med vissa brevskrivare, det blev jag allt, absolut.

Dagen avslutades med en stor fest och Per utlovar att vi både kommer att få se honom dansa och spela en liten fioltrall med husbandet. 

– Haha jaa, om vi satte ribban där på festen så kommer det nog allt att bli en underhållande säsong, säger han och skrattar. 

Eftersom att Per varit med om en TV-inspelning tidigare berättar han om hur han kunnat känna sig lite mer avslappnad och lugn den här omgången. Han säger att han haft lite lättare att tänka bort kamerorna nu och känner sig bekväm med TV-teamet där han känner igen flera från tidigare säsong.

– Jag har nog aldrig känt mig så lugn under en speed-datingsituation som jag gjorde den här gången. Jag märker även hur jag gärna vill stötta brevskrivarna lite extra nu när jag själv vet hur allt går till för det är ju ett ganska speciellt sätt att mötas på trots allt.

undefined
Per Solberg har en spännande och händelserik höst framför sig med både flytt till ny gård och jakten på att hitta kärleken.
undefined
Här är bönderna som återigen ska leta efter kärleken i TV under våren 2025. På bilden ser vi Ellinor Eke Göransson, 30 år, journalist från Linköping, Sven-Arne Eriksson, 58 år, kött-och skogsbonde i Ockelbo, skogsbonden Per Solberg, 39 år från Främsteby, hästbonden Sigrid Bergåkra, 51 år i Sörömåsen och programledaren Linda Lindorff.

För er som har följt Per Solberg är det ingen nyhet att han är en man som gillar att ha många järn i elden. Förutom TV-inspelningen håller han just nu på att starta företag och flytta till en ny gård dit han kommer att ta emot de utvalda brevskrivarna.

– Ja, det händer mycket i mitt liv just nu men det är roliga grejer så det ger såklart mycket energi också. Det är som att det blir nystart på alla fronter. Jag ska försöka att ge mig själv lite andrum nu innan brevskrivarna flyttar in, ordna med det allra nödvändigaste på den nya gården så att vi alla har sängplatser till exempel men allt behöver inte vara helt på sin plats.

Det är om ungefär två veckor som brevskrivarna flyttar in och inspelningarna på Pers gård börjar. Hur det går för Per i hans jakt på kärlek får vi se på TV4 i vår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!