SPF låter sig inte stoppas av viruset

Seniorerna låter sig inte stoppas av ett litet virus. Verksamheten kommer att rulla på i höst, om än inte i de gamla vanliga spåren.

Viruset stoppar inte seniorerna. Verksamheten rullar på, om än i andra former. Nu blir det fokus på utomhusverksamhet.

Viruset stoppar inte seniorerna. Verksamheten rullar på, om än i andra former. Nu blir det fokus på utomhusverksamhet.

Foto: Privat

Hultsfred2020-08-14 22:00

– Vi kommer att fokusera på utomhusaktiviteter och mindre samlingar, säger ordförande Håkan Hermansson.

SPF-seniorerna Hultsfredsbygden drog igång höstsäsongen med en upptaktsträff där styrelsen och representanter för de olika sektionerna samlades för att dra upp riktlinjerna inför hösten. Självklarthölls mötet utomhus.

– Så här års är dansbanan Skaken i Folkets Park en tillgång, tycker Håkan Hermansson, den är stor så man kan hålla distansen, den är utomhus och den är under tak. 

Tanken med det här mötet var, berättar Hermansson, att se vad man kan erbjuda medlemmarna, och vad som inte går att genomföra nu i höst på grund av restriktionerna.

– Våra uppskattade föreläsningar på Campus Hultsfred har vi fått skjuta fram i tid, säger Håkan Hermansson, vi hade några inbokade i höst. Men vi ställer inte in dem, vi skjuter fram dem och jag hoppas vi kan ha dem i vår i stället.

Föreläsningarna drog igång för ett par år sedan, och de har lockat så där 100 personer varje gång. Så med gällande restriktioner så går aktiviteten bort med automatik.

Men det finns andra evenemang som blir av. Bilorienteringen till exempel. Den bedöms som riskfri och kan genomföras. 

Håkan Hermansson hoppas också att man ska kunna genomföra en del mindre samlingar i höst.

– Vi behöver träffas och prata, säger han, vi kanske kan ordna informationsträffar om till exempel hur man får ut mest av sin mobiltelefon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!