Sportfiske - en tillgång i kampen om besökarna

Sportfisket kan bli en tillgång i kampen om besökarna. Centerpartisten Owe Samuelsson räknar med att det blir huggsexa om turisterna i sommar.

Centerpartisten Owe Samuelsson tror det blir en kamp om turisterna i sommar, och att ett utvecklat sportfiske i Hulingen kan bli värdefullt för både Hultsfred och campingen.

Centerpartisten Owe Samuelsson tror det blir en kamp om turisterna i sommar, och att ett utvecklat sportfiske i Hulingen kan bli värdefullt för både Hultsfred och campingen.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-05-31 18:00

Då ser han ett utvecklat sportfiske i sjön Hulingen som ett sätt att locka fler besökare till kommunen. I en motion till kommunfullmäktige föreslår han en ökad satsning. Med bland annat kortfiske efter kräftor.

Sjöar där det är möjligt för besökare utan egna vatten att fiska kräftor är sällsynta och Owe Samuelsson räknar med att det skulle bli ett dragplåster utöver det vanliga om det blev möjligt.

Owe Samuelsson kan tänka sig att man tar hjälp av någon fiskekonsult för att på så vis utveckla fiskevattnet ytterligare. Bland annat genom att införa fler fiskarter i sjön.

Han vill ge de nya innehavarna till campingen en bättre möjlighet till sportfiske under sitt Hultsfredsbesök. Bland annat genom att få ensamrätt på att sälja fiskekort till Hulingen.

– Sportfisket har under senare år ökat, säger han, det har kommit att bli ett familjenöje. Och eftersom Hulingen redan nu är en bra fiskesjö finns förutsättningarna.

I det rådande coronaläget tror Owe Samuelsson att många väljer att turista hemma i Sverige, med tanke på att andra länder kanske inte öppnar för svenskar. 

– Jag tror att det blir en kamp om besökarna i sommar, säger han, och då är ett utvecklat sportfiske en stor tillgång för både Hultsfred och campingen.

– Jag tycker att kommunfullmäktige ska titta närmare på det här, säger han och se vad man kan göra för att utveckla sportfisket i sjön. För det har mycket att tillföra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!