Sportlovsdisco sparkade igång lovet

Ibland är det svårt att veta vad man kan hitta på under lovet. Då ska man hålla utkik efter affischer som årskurs 9D från Målilla skola har satt upp på varenda anslagstavla man kan hitta! För att komma i stämning till lovet sparkades sportlovsdisco igång för olika årskurser som var sugna på "hela havet stormar" och en tryckare eller två.

Årskurs 9D f.v: Viktor Svensson, Tobias Läns, Dennis Petterson, Sarah Kennerö, Linus Lind, Linneá Asp, Hugo Björngand, Sultana Rajbub, Robin Karlsson, Christoffer Hernandez, Linus Harrysson och Nattali Persson Burghardt. Foto: Julia Nilsson

Årskurs 9D f.v: Viktor Svensson, Tobias Läns, Dennis Petterson, Sarah Kennerö, Linus Lind, Linneá Asp, Hugo Björngand, Sultana Rajbub, Robin Karlsson, Christoffer Hernandez, Linus Harrysson och Nattali Persson Burghardt. Foto: Julia Nilsson

Foto:

Hultsfred2016-02-22 15:51


För tredje och sista året i rad hölls nu sportlovsdisco på Skeppet i Målilla. Arrangörerna var klass 9D som under tre år i rad har jobbat hårt för att nå ett speciellt mål som de vill uppfylla tillsammans denna maj, om ett par månader.

Kvällen bjöd på en hejdundrande fest för olika åldrar, och det var så det kliade i både fingrar och tår så mycket fötterna själva ville dra sig ut på dansgolvet tillsammans med ungdomarna. Festligheterna drog igång klockan 18 för förskolan och årskurs 3 vilket lockade 65 discosugna dansörer och dansöser. Vid klockan 21.30 var det dags för ett trettiotal från årskurs 4-6 att ta plats framför DJ:n som spelade till strax innan midnatt.

Att hålla i ett disco är inte lätt, det är mycket som måste förberedas. Detta var klass 9D mycket väl medvetna om efter deras tredje år som arrangörer. Hyra lokal och DJ, fixa ett fördelat schema för klassen för arbetsuppgifter och inhandla varor till försäljning är noga förberedelser som klassen tidigt måste planera.

- Vi började tidigt i år att fixa allting eftersom det inte är bra att vara ute i sista minuten, berättar Linnea Asp som är ansvarig från 9D tillsammans med Sarah Kennerö och Tobias Läns.

Förutom discodans delades även kvällen in i några akter där alla på plats fick chansen att vinna priser eller briljera på olika lekar. Tre huvudlekar som limbo, tryckare och dansstopp var schemalagda men givetvis är "hela havet stormar" en given lek på ett disco. Lyckades man med en riktigt mysig tryckare tillsammans med en partner vann man chansen att välja låt.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!