Spred glädje hos de äldre

I lördags var det inte en vanlig eftermiddag på Lundagården i Mörlunda, det var sång och glädje som spred sig i lokalen. Lions delade ut julblommor, Musikfolket bjöd på vackra sånger och personalen hade bakat sju sorters kakor till de boende.

En uppskattad fikastund med sju sorters kakor. Foto: Emilia Söderling

En uppskattad fikastund med sju sorters kakor. Foto: Emilia Söderling

Foto:

Hultsfred2016-11-30 19:00

Helen Hultgren var en i personalen som hade ställt upp och bakat till de boende och hon var mycket nöjd med resultatet.

– Det här är första året vi har samlat ihop alla boenden när den årliga julblomman skulle delas ut. Att så många av de boende kom hit är jätteroligt.

– Vi i personalen har bakat sju sorters kakor till de äldre. Det har vi gjort just för att få det här lite äldre temat och det verkar vara uppskattat, tillägger Helen med ett leende på läpparna.

Vackra toner

Musikfolket gav de boende adventskänsla när de bjöd på vackra jullåtar. De äldre uppskattade sångerna och sjöng gärna med när de kunde låttexterna.

Programmet började med sång av Musikfolket, fortsatte med kakor och avslutade med utdelning av julblommor.

Traditionell utdelning

Mitt i lokalen fanns Lars Nilsson, som är en av arrangörerna till utdelningen av julblomman.

– Vi i Lions har delat ut julblommor till de boende i cirka 30 år, så det har vi gjort länge. Detta är första gången vi har samlat ihop alla boenden och delat ut blomman, förr har vi gått runt till alla rum och lägenheter. Den här gesten har alltid varit uppskattad av de äldre och det är något som jag tycker är oerhört roligt att göra, avslutar Lars Nilsson.

Lars Nilsson berättar även att Målilla-Mörlunda Lions Club varit på Hemgården i Målilla innan och delat ut julblommor till de boende där.

Musikfolket stod för underhållningen. Foto: Emilia Söderling
Musikfolket stod för underhållningen. Foto: Emilia Söderling
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om