Sprickan total när "Skorven" lämnar Målilla

"Det kändes konstigt att inte få säga hej då till grabbarna i laget."

Foto: Arkiv

Foto: Arkiv

Foto:

Hultsfred2016-01-16 12:24


Besvikelsen är stor hos Målilla Bandy sedan det blivit klart att stjärnmålvakten Jonas "Skorven" Persson lämnar för elitserielaget IFK Vänersborg.

- Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen, säger man från klubbens sida.

Jonas "Skorven" Persson, med 20 elitseriesäsonger på meritlistan, värvades till Målilla Bandy inför den här säsongen. I går bröt parterna kontraktet och "Skorven" gjorde istället klart de sista detaljerna med Vänersborg.

- Det känns jättekul att få den möjligheten i min ålder. Jag trodde det var färdigspelat på elitnivå för min del och Vänersborg är en spännande klubb, säger han.

- Jag hoppas att folk i Målilla kan unna mig det här. Jag är trots allt 40 år - och lär inte få den chansen igen. Det har varit några fantastiskt roliga månader i Målilla. Om det är aktuellt i framtiden kommer jag gärna tillbaka.

Men med tanke på hur Målilla Bandy har reagerat efter "Skorvens" övergång, så är det nog inte något han kanske ska räkna med.

- Vi är mycket besvikna över den uppkomna situationen. Med facit i hand kan vi konstatera att det inte blev som vi hade tänkt oss, skriver klubbens sportgrupp i ett pressmeddelande.

Kontraktet mellan Målilla och deras stjärnmålvakt bröts alltså under fredagen.

- Bakom kulisserna har det i två och en halv månad funnits en diskussion där Jonas starkt har framfört att han vill avsluta säsongen i elitserielaget IFK Vänersborg. Vi har stått emot så länge vi ansett det hållbart. Men till slut fanns det inget alternativ och vi såg ingen annan utväg än att hitta en ekonomisk uppgörelse med IFK Vänersborg och helt enkelt sälja Jonas Persson, säger man från klubben.

- Det har inte varit något lätt beslut att ta. Vi har en mycket fin sammanhållning i truppen och en mycket stor del i vårt beslut handlar om att vi vill ha det så även i framtiden, säger man.

Inför gårdagens seriefinal i den södra bandyettan mot Åby/Tjureda meddelades att Jonas "Skorven" Persson var sjuk och därför inte kunde medverka. Något som inte alls stämde, enligt Persson själv.

- Jag var inställd på att spela. Men en timme innan jag skulle åka kom det ett beslut på att jag inte fick vara med. Det kändes konstigt att jag inte fick säga hej då till grabbarna i laget, säger Jonas.

Övriga truppen informerades under fredagskvällen.

Målilla Bandy har redan hittat en ersättare till "Skorven". På fredagskvällen skrev 25-årige Erik Pettersson, fostrad i Vetlanda BK och bland annat med ett förflutet i Skirö/Nävelsjö, på kontraktet.

- Att hitta en ny målvakt var helt nödvändigt för oss, meddelar Målilla bandys sportgrupp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om