Springbreak lyfte taket på Metropol

Oavsett var man befann sig under söndagen kunde man känna trycket, värmen och euforin från Metropols dansgolv när Vigiland bjöds in för att tillsammans dra igång sommaren med publiken. Det blev en kanonkväll i alla möjliga UV-färger som gav en känsla av att man inte befann sig inom Sveriges gränser, utan snarare en tropisk nattklubb.

Under årets Springbreak var Vigiland på plats för att skåla tillsammans med publiken. Nästa helg är det svårslagna bandet på väg till Mexiko för ännu en spelning.

Under årets Springbreak var Vigiland på plats för att skåla tillsammans med publiken. Nästa helg är det svårslagna bandet på väg till Mexiko för ännu en spelning.

Foto:

Hultsfred2016-06-07 06:15

Tanken med Springbreak är att tillsammans fira in sommaren och dra ihop en sjukt rolig kväll för alla möjliga åldrar. Idén för den så väl uppskattade festen grodde från start hos elever på Hultsfred gymnasium som går handelsprogrammet, estet och hotell- och turism som under kvällen fanns på plats för att fota och filma hela projektet.

– Tanken är att vi ska kunna skapa en fet fest utan att det hänger på en speciell artist eller band. Därför drog vi igång detta med UV-färger, konfettibomber, tropiska drinkar och en festlig inredning, berättar Linn Engqvist som går handelsprogrammet på Hultsfred gymnasium och Stoffe Frink, lärare på skolan.

Gör fest för sig själva

Elevernas engagemang för Springbreak levde vidare och detta var tredje året som festen lyfte taket på Metropol. Tidigare år har man bestämt sig för att undvika artister, bjudit in DJ:s från Göteborg och även haft större band som Medina och Niello på plats som blivit en succé. I år bestämde man sig för att dra på stort.

– Vi bjöd in Vigiland för att dem är sjukt aktuella med sina shower och senaste låten ”Pong Dance” som många ungdomar känner igen. Vi tänkte även rikta oss mer åt Västervikspublik, vilket det ser ut som vi har lyckats med, fortsätter Stoffe Frink och nickar ut mot publikhavet som studsar till DJ Breezy och DJ Engqvist. Under kvällen lyckades vi fylla lokalen med 800 personer där 600 st köpt förköp.

”Springbreak är hypat”

Under kvällen väntade publiken otåligt på Västerviksduon Vigiland som idag toppar Spotifys alla listor. Claes Remmered Persson och Otto Pettersson från Västervik är killarna bakom de framgångsrika och välkända låtarna ”UFO”, ”Shots & Squats” och nykomlingen ”Pong Dance”.

– Vi är sjukt laddade på att se vad Spring break har att erbjuda. Tidigare har vi bara hängt på This Is Hultsfred 2015 så det ska bli sjukt kul med en hemvändare, berättar grabbarna i Vigiland med ett lycksaligt uttryck.
Låten ”Pong Dance” är den som grabbarna fått mest reaktioner och feedback på.

– Folk skickar in videos till oss hela tiden där de gör dansen till ”Pong Dance” och det är sjukt kul att se att folk uppskattar vår musik och har kul med den. Under augusti har vi 3 singlar att välja mellan att släppa. Vi kommer köra färre spelningar, men på större event. Nästa helg drar vi till Mexico, så det blir sjukt nice, avslutar Claes och Otto med ett stort leende.

Vigiland bjöd på konfettibomber och en ordentlig show som sträckte hela publikens händer upp i luften. Foto: Julia Nilsson
Vigiland bjöd på konfettibomber och en ordentlig show som sträckte hela publikens händer upp i luften. Foto: Julia Nilsson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!