Stabilt Covidläge inom omsorgen

Vaccinationerna rullar på i rask takt, och i veckan får Hultsfreds kommun mer vaccin så att tempot kan hållas uppe.

Vaccineringen har tagit fart ordentligt i Hultsfred den här veckan. 160 doser har fördelats till kommunen.

Vaccineringen har tagit fart ordentligt i Hultsfred den här veckan. 160 doser har fördelats till kommunen.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Hultsfred2021-02-22 10:40

Alla boende på särskilt boende och de som bor på gruppboenden har fått första vaccindosen. Liksom också de som har hemsjukvård i ordinärt boende.

Socialchefen Ann-Gret Sillén gör en uppdatering av det aktuella läget, och berättar att nu fortsätter man enligt plan med andra dosen.

Även när det gäller medarbetarna har vaccinkampanjen tagit fart. Under den gångna veckan är det 100 medarbetare som fått första sprutan. Till det kommer ytterligare 60 som fått den andra dosen.

– Vi fick en stor leverans den här veckan, säger Ann-Gret Sillén, totalt 160 doser. 100 till första, och 60 till andrados. Så då kunde arbetet ta fart ordentligt.

Dessutom väntar man ytterligare en stor leverans av vaccin, 200 doser, till nästa vecka, så tempot i vaccineringen kan hållas uppe.

När det gäller Covidläget inom vården och omsorgen är det förhållandevis lugnt, tycker Ann-Gret Sillén. Ingen av brukarna är drabbade, och bara en medarbetare har just nu Covid -19.

Men det pågår också några provtagningar, två svar väntas in när det gäller brukare och tre inom personalen.  Samtidigt ligger också frånvaron bland medarbetarna på fem, sex procent. Och ändå är vi i mitten på "vabbruari".

– Det är ungefär där det brukar ligga så här i februari, säger Ann-Gret Sillén, i den här siffran räknar vi in vård av barn också. Så det är ganska normalt.

– Så det känns ganska lugnt just nu, säger Ann-Gret Sillén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!