Starka känslor efter skadegörelse: "Vem gör så här?"

Spabadet förvandlades till ett gyttjebad. Erika Lindell vittnar om starka känslor efter den omfattande skadegörelse familjen drabbats av.

Erika Lindell och hennes man Johan tvingades konstatera att deras spabad utsatts för omfattande skadegörelse, sedan någon brutit upp låset och kastat krukan i bakgrunden, med ris och jord i vattnet. "Klart vi är både ledsna och arga", säger hon.

Erika Lindell och hennes man Johan tvingades konstatera att deras spabad utsatts för omfattande skadegörelse, sedan någon brutit upp låset och kastat krukan i bakgrunden, med ris och jord i vattnet. "Klart vi är både ledsna och arga", säger hon.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2021-03-17 18:00

Det var tidig morgon och Erika stod vid diskbänken och tittade ut genom fönstret som vetter mot baksidan där familjen har sitt spabad.

– Jag hade inte glasögonen på mig, så jag tänkte vad är det för konstigt som står uppe på locket till spabadet, berättar Erika när vi slagit oss ner i köket för att prata om det som hänt.

– Det tog någon sekund innan det kopplade att låset var uppbrutet och spabadet öppet och att blomkrukorna med ris och jord hade slängts i vattnet. Det var rena gyttjebadet och reningen hade gått igång regelbundet under natten, så tyvärr har det gått runt i hela systemet. Vi vet inte än om det går att rädda.

Polisen har fått ta emot en rad anmälningar senaste dagarna. Skadegörelsen runt om i Hultsfred är omfattande. Erika och hennes man Johan är en av många som drabbats.

– Det är ett ögonblicksverk som förstör så mycket och som är förenat med stora kostnader. Klart vi är både ledsna och arga över att någon gått in på vår trädgård, där man ska kunna känna sig trygg, och gjort det här i syfte att förstöra.

Inledningsvis funderade Erika i de tankarna – om skadegörelsen var riktad mot henne eller familjen. Men efter att ha hört att det är långt många fler än de som drabbats, har hon släppt tanken att det skulle röra sig om något personligt.

undefined
Krukan med ris och jord är tung. Natten till måndagen kastade okända personer i den i familjen Lindells spabad, som en skadegörelse av många i Hultsfred.

Hur går dina tankar idag?

– Jag hade faktiskt lite svårt att somna i natt och bad Johan öppna fönstret, så jag kunde höra om det var någon i trädgården. Jag märker att jag tittar ut genom fönstren oftare. Det som hänt har skapat en olustkänsla.

Erika känner väldigt mycket folk, både genom sin roll som mentor och sitt engagemang i gymnastikklubben. Nu tänker hon mest att "bara det inte är någon vi känner som gjort det här".

– Jag tycker det är viktigt att vi synliggör problemet och det märks att det skapat en "vi-känsla" bland människor som vill hjälpas åt att få bukt med det. Det skapar en hoppfullhet känner jag.

Vad skulle du vilja hälsa de som är skyldiga?

– Jag skulle vilja fråga dem varför de gjort så här, och det gäller förstås allt som hänt här i Hultsfred. Jag har väldigt mycket frågor om varför, understryker Erika.

Vad hoppas du händer nu?

– Att polisen får tag i dem, så alla frågor får ett svar. Och jag hoppas att någon, på ett pedagogiskt och bra sätt, kan skapa en förståelse hos dem hur mycket skada de gjort. Så de förstår vidden av det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!