Annika Stagård utsedd till årets kvinnliga företagare

Hon förverkligade sin dröm och startade sitt företag mitt under brinnande pandemi. Nu utser Centerpartiet i Hultsfred Annika Stagård till årets kvinnliga företagare.

Annika Stagård har utsetts till Årets Kvinnliga företagare i Hultsfreds kommun. Elisabeth Löfqvist från Centerpartiet uppvaktade med blommor och diplom på självaste kvinnodagen.

Annika Stagård har utsetts till Årets Kvinnliga företagare i Hultsfreds kommun. Elisabeth Löfqvist från Centerpartiet uppvaktade med blommor och diplom på självaste kvinnodagen.

Foto: Privat

Hultsfred2022-03-08 10:45

Annika Stagård driver restaurangen Hos Annika i Hultsfred sedan ett drygt år tillbaka. Under rådande pandemi dessutom. Det är något som imponerar på Centerpartisterna. 

– Det är jätteroligt att få den här utmärkelsen, säger Annika Stagård. Det är en fin uppmuntran, det är mycket jobb och slit så det är värdefullt. När man lägger ner sin själ och energi på något man tror på, betyder det mycket att få höra att man är på rätt spår.

Utmärkelsen består av ett fint diplom och en blombukett. Men det som värmde mest, tycker Annika, var de alla de fina ord som sades vid uppvaktningen.

– Det värmde verkligen, säger hon.

Det slumpade sig dessutom, att hon fyller år samma dag som priset delades ut. Och det blev en present utöver det vanliga.

Centerpartiet motiverar sitt beslut att utse Annika Stagård till Årets kvinnliga företagare: "Annika Stagård förverkligade sin dröm och startade sitt företag mitt under rådande pandemi. Hon har sedan dess fortsatt att målmedvetet utveckla sin verksamhet. Hennes kundfokus och passion för mat återspeglas i allt hon gör. Hennes vilja att hjälpa andra lyser också starkt igenom, då hon bland annat vid jul öppnat sin restaurang och bjudit på mat för att hon vill att inte en enda människa ska vara ensam på julafton.

Hultsfredscentern har sedan länge gjort till tradition att uppmärksamma och lyfta fram kvinnliga företagare, och det gör man självklart på Internationella kvinnodagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!