Stefan prisades för sin fina Volvo PV

I den lilla byn Östrahult utanför Vena finns en riktig skönhet, nämligen en Volvo PV 444 HS av 1954 års modell. En klenod som nyligen blev prisad vid en av landets största veteranbilstävlingar, nämligen Nostalgia Festival i Ronneby.

Stefan Johansson i Östrahult har fått pris för sin Volvo PV 444 HS vid Nostalgia Festival.

Stefan Johansson i Östrahult har fått pris för sin Volvo PV 444 HS vid Nostalgia Festival.

Foto:

Hultsfred2009-07-01 06:14


Ägaren till denna klenod heter Stefan Johansson och bor i Östrahult mellan Vena och Kristdala.
Bilar har varit hans stora passion i livet och redan som 14-åring började han mecka på sin första bil.
Genom åren har han skruvat på många bilar men ingen som den Volvo PV 444 HS av 1954 års modell med 44 hästkrafter och en treväxlad låda som han ägnat de senaste nio åren åt. För den framhåller han som sitt stora examensarbete.
Men hela historien om Volvon börjar redan år 2000 när Stefan var på besök i Eksjö hos en bekant som har en bilskrot, det var där han fick syn på bilen som skulle förändra hans liv.
- Jag såg något som stod i ett hörn och var lite ledsen. Bilen var i ett dåligt skick men helt orörd så det blev kärlek från första ögonkastet, berättar Stefan Johansson
Han beslutade sig för att köpa den nedgångna bilen på stående fot och samma år påbörjade han en mödosam renovering av fordonet.
- Jag började med att plocka ned den i minsta detalj och renoverade omsorgsfullt de detaljer som gick att rädda och det som var för dåligt fick jag byta ut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om