Stor brandoro

Oron är stor i bostadsområdet Stålhagen. På torsdagskvällen anlades en ny brand i en lägenhet. Den tredje på fem dygn.

En tredje anlagd brand i Hultsfred inträffade på torsdagskvällen. Efter ett snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde elden släckas och ingen människa kom till skada.

En tredje anlagd brand i Hultsfred inträffade på torsdagskvällen. Efter ett snabbt ingripande från räddningstjänsten kunde elden släckas och ingen människa kom till skada.

Foto:

Hultsfred2003-12-20 00:50

På torsdagskvällen anlades en ny brand i en lägenhet som ligger direkt intill den lägenhet där det brann i söndags.
Det är den tredje branden i området på kort tid, inräknat branden i ett soprum i tisdags kväll.
Polisen rubricerar två av de tre bränderna som mordbrand.
Enligt uppgifter har branden anlagts inuti lägenheten i ett par ihoprullade madrasser, och på samma sätt som i söndags, är en ruta utslagen.

Oklart motiv
Det största rummet i lägenheten är helt utbränd och hade inte räddningstjänsten kommit till platsen så snabbt kunde den ha spridit sig till närliggande lägenheter. Ingen människa kom till skada i branden då lägenheten varit obebodd sedan en dryg vecka tillbaka.
- Det är samma tillvägagångssätt som vid branden i söndags, branden är anlagd intuti lägenheten, säger kriminaltekniker Johan Bruun vid polisen i Kalmar som gjort tekniska undersökningar av de båda lägenhetsbränderna.
Det finns olika teorier till vad som ligger bakom dessa tre bränder, men motivet är oklart. Är det en galen pyroman som härjar i trakten, eller ligger olika fejder i området bakom det, eller finns det rentav främlingsfientliga motiv?
- Man kan spekulera hur länge som helst, men vi har inget klart och bra spår, jag tror dock inte på att det är en pyroman, kanske mer ett internt bråk, säger Gillis Gustavsson vid polisen i Hultsfred som leder utredningen.
Tror ni att dessa tre bränder har något samband?
- Ja, det utgår vi ifrån. Åtminstone de två bränderna i lägenheterna. Branden i soprummet kan ha startat på ett mer naturligt sätt.
Polisens tekniker har beslagtagit en del material från brandplatsen som kan visa sig viktig utredningen.
- Vad det är vi har hittat vill jag av utredningsmässiga skäl inte avslöja, men har vi tur kan vi snart lösa det här och binda en gärningsman, säger Johan Bruun.
Gillis Gustavsson berättar att det varit mycket oroligt i Stålhagen den senaste tiden. Men några bränder har det inte varit tidigare.
Polisen skärper nu bevakningen av området och kommer bedriva omfattande förhörsverksamhet med personer som bor i området.
Ett annat faktum är att samtliga bränder anlagts på kvällstid mellan 21:00 och 21:15 vid samtliga tillfällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!