Stora visioner för framtiden

För en månad sedan tog en enig kommunstyrelse beslutet att gå i borgen för Virserums SGF:s nya kylanläggning i Virserums ishall. Föreningen har redan påbörjat det mödosamma arbetet med att färdigställa anläggningen till ispremiären i slutet av sommaren.

VSGF bjöd under söndagen in till ett informationsmöte om ombyggnationen av ishallen. Ett 25-tal intresserade kom för att lyssna.

VSGF bjöd under söndagen in till ett informationsmöte om ombyggnationen av ishallen. Ett 25-tal intresserade kom för att lyssna.

Foto:

Hultsfred2005-05-10 14:27

Efter flera förhandlingar med Hultsfreds kommun så beslutade sig VSGF för att köpa loss Virumsvallens idrottsanläggning som innefattar flera byggnader och cirka fyra hektar mark från kommunen för att själva driva den.
För att detta inte ska äventyra föreningens ekonomi tog VSGF:s huvudstyrelse beslutet att bilda ett aktiebolag som heter Virumsvallen AB där hela anläggningen ingår med byggnader och mark.

Aktiemajoritet
Bolaget har 1 000 aktier där VSGF har 999 aktier och Hultsfreds kommun äger den resterande.
Styrelsen för aktiebolaget består av ordförande Dennis Clerkefors, ekonomiansvarig Christina Bergström-Jonsson, sekreterare Fredrik Falk och ledamot Frank Axelsson.
Utöver dessa fyra ledamöter så har Hultsfreds kommun en adjungerande plats och den kommer att innehas av kommunens ekonomichef Mats Stenström.

Riva det gamla
Redan under påskhelgen började föreningen att riva den gamla anläggningen.
- Vi har rivit ut den gamla sargen och alla kylrören i sandbädden. Vi har även tagit upp ett hål i väggen på ena kortsidan där vi ska bygga ett nytt garage för ismaskinen. Att vi flyttar garaget beror på att det tidigare läget inte var bra ur säkerhetssynpunkt. Ismaskinen är ett väldigt tungt fordon och innan så kunde det springa barn framför maskinen när den skulle in på isen. Men vid det nya garaget kommer det att vara helt avstängt för publiken, säger Dennis Clerkefors.

Stora förändringar
Det blir stora förändringar i ishallen till premiären i höst. Förutom den nya kylanläggningen kommer man att måla om hela hallen för att få en ljusare arena. Även en ny sarg av plast kommer att sättas upp och nya spelarbås ska byggas.
Föreningen planerar även att bygga en cafeteria i det gamla garaget för ismaskinen samt att bygga toaletter för besökarna. För att klara av detta så har man beräknat att föreningen måste lägga ned cirka en halv miljon kronor i ideellt arbete.
Under söndagskvällen inbjöd VSGF till ett informationsmöte om ishallen där man också vädjade till både medlemmar och ortsbor att hjälpa till vid ombyggnationen.
- Arbetet med ishallen är en angelägenhet för hela Virserum med omnejd. Det finns arbetsuppgifter för alla, såväl gammal som ung. Alla har någon kompetens att bidra med, säger VSGF:s ordförande Christina Bergström-Jonsson.
Under den senaste veckan har det jobbats febrilt med markarbeten utanför ishallen där det nya garaget och ismaskinen ska stå. Man har bland annat fyllt igen en åfåra utanför och vattnet har man istället låtit rinna genom nergrävda rör.
När markarbete är klart kommer man att gjuta två betongplattor. Den ena för garaget och den andra för kylanläggningen. Hela kylanläggningen levereras färdigmonterad i en container som lyfts på plats och kopplas sedan in till kylrören inne i arenan.

Tur eller otur
För tillfället väntar föreningen på att tjälen ska gå ur marken under den gamla isrinken.
- Så fort vi kan kommer vi att gräva ur den gamla sandbädden och fylla på med nytt material för att det ska bli så bra som möjligt. Idag vet vi inte hur mycket vi kommer att behöva gräva ut då vi inte vet hur det ser ut under det översta lagret. Det kan bli allt från 80 centimeter ända ned till två meter om vi har otur, berättar Dennis Clerkefors.
Sand till den nya sandbädden kommer föreningen att ta från Kärringryggen. Föreningen har fått tillåtelse av kommunen att ta ett en decimeter tjockt lager med sand från festplatsens parkering. Föreningen har som mål att de första hockeyspelarna kunna ge sig ut på den nyfrusna isen för att träna i början av september.
Virumsvallen AB har även visioner inför framtiden.
- Vi vill öka uthyrningen av anläggningen när den står tom och har vi tänkt att bland annat vända oss till klubbar i storstadsområdena där det är väldigt svårt att få istid på lokala anläggningar, säger Dennis Clerkefors.
En annan idé som har väckts i det nybildade bolaget är att man skulle kunna bygga övernattningsstugor på området för att kunna erbjuda en paketlösning med anläggning och boende.

Nya möjligheter
Med den nya kylanläggningen klarar klubben även av att göra is under sommarmånaderna. Detta kan innebära nya intäktsmöjligheter för Virumsvallen då det kommer att kunna arrangeras sommarläger för hockeyn.
- Vi tror att arbetet med byggnationen stärker gemenskapen ännu mer inom föreningen, alla får vara delaktiga på något sätt och känna sig behövda. Troligtvis är ishallen den största byggarbetsplatsen i området under våren och sommaren, säger Christina Bergström-Jonsson.

Christina Bergström-Jonsson, Frank Axelsson, Dennis Clerkefors och Fredrik Falk ingår alla i styrelsen för det nybildade bolaget Virumsvallen AB. Här står de framför Virserums ishall och plasten där den nya kylanläggningen ska stå.
Christina Bergström-Jonsson, Frank Axelsson, Dennis Clerkefors och Fredrik Falk ingår alla i styrelsen för det nybildade bolaget Virumsvallen AB. Här står de framför Virserums ishall och plasten där den nya kylanläggningen ska stå.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om