Stormen ställde till problem

Stormen Egon drog in över Sverige under lördagskvällen, och en klass 2-­varning utfärdades för Kalmar län. I Hultsfreds kommun hade räddningstjänsten fullt upp under lördagsnatten. - Vi hade flera styrkor ute under hela natten, säger räddningsledare Leif Wigren.

Hultsfred2015-01-12 07:22

Även om det var södra och västra delarna av Sverige som drabbades hårdast av stormen var det rejält blåsigt även i Hultsfreds kommun under lördagskvällen och natten mot söndagen.
En klass 2-varning hade utfärdats av SMHI för Kalmar län, liksom för resten av Götaland och delar av Svealand. Den nedgraderades under söndagen till en klass 1-varning, vilket betyder att det finns vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Fick skjul över sig
Räddningstjänsten fick rycka ut till Målilla och hjälpa en kvinna som hade fått ett trädgårdsskjul över sig.
Skjulet höll på att blåsa iväg och när kvinnan skulle binda fast det hamnade hon under det. Hon hade tur och klarade sig utan skador, och räddningstjänsten kunde hjälpa henne att vika ihop skjulet och stoppa in det i hennes garage.
En stor del av natten fick också räddningstjänsten ägna åt att ta fort träd som fallit över vägarna.
- Bara mellan Virserum och länsgränsen kapade vi nog en 10-15 träd som fallit över vägen, säger Leif Wigren.
Även vid Flaten, Mörlunda och Gårdveda hade det fallit många träd, liksom på 34:an mellan kommungränsen mot Vimmerby och fram till Målilla.
- Vi röjde de större vägarna under natten för att hålla dem öppna för trafik, säger Leif Wigren.
Under lördagsnatten inträffade även en singelolycka, men personerna i bilen hade redan lyckats få upp bilen och försvann när räddningstjänsten kom till platsen. Polisen informerades om händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om