Storpublik väntas till gratiskonserten med Jakob Hellman

Arrangörerna tar höjd för tusen personer i publiken när Jakob Hellman spelar i Hultsfreds folkets park under lördagskvällen. "Det blir verkligen en heldag", säger Stefan Ölvebring.

"Jag tycker att skivan som han släppte för bara några år sedan var väldigt, väldigt bra", säger Stefan Ölvebring som ser fram emot konserten med Jakob Hellman i Folkets park.

"Jag tycker att skivan som han släppte för bara några år sedan var väldigt, väldigt bra", säger Stefan Ölvebring som ser fram emot konserten med Jakob Hellman i Folkets park.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2024-09-20 12:45

På senare år har de stora artisterna lyst med sin frånvaro i Folkets park, men på lördag kan det bli festivalstämning på området igen.

Gratiskonserten med Jakob Hellman på Stora dans väntas locka tusen personer, enligt tillståndet för evenemanget.

– Det är svårt att säga hur många som dyker upp, men det skulle vara jätteroligt om det kom tusen personer, säger Stefan Ölvebring från Svenskt Rockarkiv.

Går det in så många personer på dansbanan?

– Nej, det går in 650 på dansbanan, enligt vad jag har läst mig till. Men det är ju en öppen rotunda, så man kan stå utanför också och titta.

undefined
Jakob Hellman uppträder i Folkets park i Hultsfred på lördagskvällen.

För arrangemanget står Svensk Live, Hultsfreds kommun och Svenskt Rockarkiv.

– Det är Svensk Live som har ordnat hit Jakob Hellman och bekostat det. Sedan har vi kommit in och blivit medarrangörer, säger Stefan Ölvebring.

Konserten ingår i evenemanget "Du syns & hörs i Hultsfred" som även innehåller skivmässa på Valhall, guidade turer, visning av filmklipp från Hultsfredsfestivalen och livemusik med lokala artister.

– Det blir verkligen en heldag från förmiddag till tidig kväll där man kan uppleva musik på olika sätt.

Stefan Ölvebring berättar att Jakob Hellman spelade två gånger i Hultsfred, varav en gång på festivalen och en gång på Klubben, när han var som hetast efter att ha släppt sitt hyllade debutalbum i slutet av 1980-talet.

undefined
Sahara Hotnights, Backyard Babies, José Gonzalez och Lars Winnerbäcks gamla punkband Snoddas är bara några av alla band och artister som spelat på Stora Dans genom åren.

I samband med skivmässan på Valhall visas en närmare två timmar lång film med konsertklipp från festivalen, varav en del inte har visats offentligt tidigare. Sahara Hotnights, The Hives, Hellacopters och Marit Bergman är några av artisterna som syns i filmen.

Har ni med något från Hellmans konsert på festivalen 1989?

– Den filmades tyvärr inte.

Tjustbygdens järnvägsförening kör ett extratåg mellan Västervik och Hultsfred med anledning av konserten, utöver de två ordinarie turerna. Det går även tåg mellan Hultsfreds station och hembygdsparken.

– Är det en trevlig och solig dag tror jag att vi kommer att ha många resenärer, säger Daniel Niklasson, trafikchef i järnvägsföreningen.

– Jag hoppas att väldigt många människor söker sig både hit och till skivmässan eller de guidade turerna. Vi gör det här för att det ska hända någonting i Hultsfred. Det vore jättekul om många uppskattar det, säger Stefan Ölvebring.

undefined
Här är scenen där Jakob Hellman kommer att spela tillsammans med sin pianist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!