Storsatsar på Virserums marknad

Årets marknad i Virserum ska bli den största på över 70 år.
Ambitionen är att komma tillbaka till topp tio i Sverige.
- Marknaden kommer bli dubbelt så stor som i fjol, säger Carl Samuelsson, ordförande i Virserums Köping. Vi kommer använda oss av hela 30 000 kvadratmeter.

Marknaden då. Marknaden nu. Samhällsföreningens Per-Olof Paulsson och Carl Samuelsson laddar för den största marknaden på 70 år.

Marknaden då. Marknaden nu. Samhällsföreningens Per-Olof Paulsson och Carl Samuelsson laddar för den största marknaden på 70 år.

Foto:

Hultsfred2009-05-22 04:05


När Virserums Samhällsförening fick ansvaret för ortens marknad, var alla överens - nu skulle det hårdsatsas på direkten.

Dubbelt så stor
På både storlek och kvalité. För det är inte bara så att marknaden blir dubbelt så stor, samhällsföreningen har rekryterat knallar i branscher som inte varit representerade så mycket tidigare.
- Det handlar om säljare och konsthantverkare som rör sig på mässor, säger Lasse Stolt. Både vad det gäller mat, trä, glas och smide, för att nämna något.
- Mer kvalité, mindre tingel-tangel, tillägger Samuelsson.

Dragit i handbromsen
Intresset från knallarnas sida är så stort, att samhällsföreningen tvingats dra i handbromsen inom vissa branscher. - Vi har redan klart med 550-600 knallar och fler på kö sedan i januari. Från Piteå i norr till Smygehuk i söder. Eller rättare sagt Bremenområdet i Tyskland, rättar sig Lasse Stolt.
En annan nyhet är bondens torg, där gårdsproducerade varor kommer att säljas.
Allt från rökt och gravat, grönsaker, sylter, marmelader, fisk, honung och - ja, listan går att göra betydligt längre.
- Vi har satsat på maten överhuvudtaget, säger ordförande Per-Olof Paulsson, inte bara hamburgare, korv och kebab utan i år kommer allt från kinesiskt, belgiskt, indiskt och spanskt till bosniskt och pakistanskt att finnas representerat. Och så den svenska husmanskosten förstås.
En glassbar från Växjö, med lokalproducerad glass, finns också på listan. All glass Kungsglass gör, görs förövrigt på Emåmejeriets grädde.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om