Hotell Hulingen laddar för lättade restriktioner

–Äntligen kan familjer upp till åtta personer sitta tillsammans, säger Putte Svensson Sahlin på Hotell Hulingen, Hultsfred.

Här i köket, Hotell och restaurang Hulingens hjärta trivs ägaren Putte Svensson Sahlin bäst. Från att laga trasiga diskmaskiner till att stå för bokningarna på telefon. "Nu för tiden får man vara allt i allo själv".

Här i köket, Hotell och restaurang Hulingens hjärta trivs ägaren Putte Svensson Sahlin bäst. Från att laga trasiga diskmaskiner till att stå för bokningarna på telefon. "Nu för tiden får man vara allt i allo själv".

Foto: Fanny zu Knyphausen Berg

Hultsfred2021-07-01 09:00

Redan för ett par veckor sedan började restaurang och hotellbokningarna öka till Hotell Hulingen i Hultsfred. 
Putte Svensson Sahlin, en av ägarna säger:

– Det är som proppen har gått ur. Det märks att det finns ett sug efter att umgås i större sällskap, framförallt hos familjerna. 

När pandemin slog till och både antalet gäster och öppettider begränsades slog det hårt mot hotell och restaurangbranschen. På Hotell Hulingen var det som att vända på en hand. I mars 2020 avbokades allt inom loppet av 48 timmar, något Vimmerby Tidning rapporterade om redan då. 

Att bokningarna nu ökar och att restriktionerna lättar är mycket positivt men det är svårt att få till planeringen.

– Enligt arbetsmiljölagen ska den anställda veta sitt schema två veckor i förväg. Det betyder att vi inte hinner lägga om schemat till och med 1 juli.

Många av de anställda inom hotell– och restaurang branschen blev arbetslösa till följd av pandemin. Flera omskolade sig. Några gick över till arbete inom till exempel vården. Det har skapat en situation där den tillgängliga personalen inte har så stor erfarenhet som de tidigare. På Hotell Hulingen gick de från en personalstyrka på 35 personer till 7 personer. 

– Vi brukar ha ett år på oss att lära upp ny personal. Med början på hösten då det är lugnare brukar de vara fullärda lagom till sommaren och högsäsongen, säger Putte Sahlin Svensson.

Han tillägger:

– Alla restaurangbesökare ska veta att sommarpersonalen i år är ny och gör så gott de kan!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!