Stort konsultföretag etablerar sig i Hultsfred

Det internationella konsultföretaget Afry, med 17 000 anställda globalt, öppnar snart ett kontor i centrala Hultsfred.

Konsultföretaget Afry ska flytta in i Handelsbankens gamla lokal på gågatan i Hultsfred.

Konsultföretaget Afry ska flytta in i Handelsbankens gamla lokal på gågatan i Hultsfred.

Foto: Jimmy Larsson

Hultsfred2022-09-07 17:27

I våras rapporterade Vimmerby Tidning att flera nya företag var på väg in i H-City i Hultsfred. Fastighetsägaren Famera förhandlade med två konsultföretag som ville etablera sig i Handelsbankens förra lokal respektive gamla ambulansintaget.

Sedan dess har det varit tyst om nyetableringarna. Men nu uppger Johan Erlandsson, vd för Famera, att det största hyreskontraktet är i hamn.

– Vi har ett kontrakt klart i Handelsbankslokalen. Det är ett konsultföretag som heter Afry. Nu ska vi starta anpassningen av lokalen för dem. Det är en rätt så liten anpassning, så det ska nog gå rätt fort, säger Johan Erlandsson.

Afry, som har kontor i över 40 länder och 17 000 anställda globalt, beskriver sig självt som ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Företaget bildades 2019 efter en sammanslagning av ÅF (Ångpanneföreningen) och finländska Pöyry.

undefined
Konsultföretaget Afry ska flytta in i Handelsbankens gamla lokal på gågatan i Hultsfred.

I Kalmar län har Afry sedan tidigare kontor i Oskarshamn, Kalmar och Västervik.

Vimmerby Tidning har upprepade gånger sökt Afrys kontaktperson för Hultsfredskontoret, men varken han eller företagets pressansvariga har varit tillgänglig för en kommentar. Enligt Afrys hemsida har bolaget redan i dag ett kontor i Hultsfred – men inte i centrum, utan på Nytorpsvägen 11.

Tillträdesdatumet för den 226 kvadratmeter stora lokalen i H-City, som ligger på gågatan i Hultsfreds centrum, har ännu inte spikats.

– Vi har inte satt något exakt datum. Det är någonstans vid årsskiftet, säger Carl-Johan Örnberg, förvaltningsansvarig på Famera.

Famera har inga uppgifter om hur många arbetstillfällen konsultföretagets etablering skapar i Hultsfred.

undefined
Handelsbankens gamla lokal på gågatan i Hultsfred.

Kan du säga någonting om hur stort det här är för Hultsfred?

– Det är säkert jättestort. Framför allt är det kul för oss som hyresvärd att få en så stark aktör som Afry i vår fastighet. Vi är mycket glada över att kunna knyta den kontakten. Det ser jag som positivt även för Hultsfred, säger Carl-Johan Örnberg.

Det andra konsultföretaget, som har visat intresse för lokalen i gamla ambulansintaget i H-City, har ännu inte skrivit kontrakt med Famera.

– De har enorma problem med att bestämma sig för var de ska vara, så vi inleder diskussioner med andra parter där. Man kan inte vänta hur länge som helst, säger Johan Erlandsson och fortsätter:

– Det är inte jag som har de förhandlingarna, men jag vet att det finns alternativ.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!