Padelhallen blir konserthall – För musikhjälpen

Padelhallen blir konserthall. När Nordic Wellness gör en storsatsning för att samla in pengar till förmån för Musikhjälpen blir resultatet en konsertkväll utöver det vanliga.

"Vi har också glasburar här" säger Sofia Svallin, och räknar med att padelhallen blir en utmärkt konsertsal för en kväll.

"Vi har också glasburar här" säger Sofia Svallin, och räknar med att padelhallen blir en utmärkt konsertsal för en kväll.

Foto: Olof Carlson

Hultsfred2022-12-08 12:31

– Det är klart det skulle vara musik, vi är ju i musikkommunen, säger Sofia Svallin, platsansvarig på Nordic Wellness i Hultsfred. 

Hela den rikstäckande koncernen Nordic Wellness ställer sig bakom Musikhjälpens insamling. Och Sofia Svallin var inte sen att haka på

Att det skulle bli en konsertkväll var det som sagt ingen tvekan om.

– Det blir en kul grej för oss, säger hon. Och det är för ett gott ändamål.

Årets insamling ska ge en tryggare barndom, till barn på flykt från krig. Musikhjälpen sänds i år i både P3 och SVT från en glasbur på ett torg i Göteborg. Satsningen pågår från 12 till 18 december.

– Musikhjälpen i tv sitter ju i en glasbur, säger hon, och vi har glasburar här med... Padelhallen är som klippt och skuren för ändamålet, tycker hon.

– Det är första gången som jag är med och gör något sådant här, fortsätter hon, men jag har god uppbackning av vana arrangörer.

Walter Hultman från Mörkaste Småland, Patric Engqvist från Lifvens, Strömbom Group, Hotell Hulingen, är några av arrangörerna som är med. Och de var inte svåra att övertala, berättar Sofia Svallin.

– De tyckte det skulle bli jätteroligt, säger hon.

Och resultatet blev en lineup som går utanpå det vanliga, till och med i Hultsfred. Lifvens, The Indigo Echoes, Hultsfreds Kontrollslakteri, Ali Usubov, och Sellbrink är några av akterna som utlovas på onsdag kväll i nästa vecka.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!