Nu på torsdag kväll ordnas en prova på-kväll, där intresserade kan få veta lite mer om vad det innebär att vara brandman/kvinna på deltid i kommunen.
Förhoppningen är naturligtvis att man ska kunna knyta kontakter med intresserade. För intresse finns, det är Michael Hesselgård övertygad om.
- Men det kan vara en ganska hög tröskel att ta sig över att ringa upp oss, eller skicka ett mail, säger han.
Tanken med den här kvällen är att bygga vidare på det här intresset. Låta besökarna bekanta sig med utrustningen, prova luftpaket, åka med skyliften och liknande. Samtidigt som de naturligtvis får information om vad jobbet innebär.
Problemen att rekrytera deltidsbrandmän av båda könen är vanligt förekommande på mindre orter lite varstans i landet. På många håll har det tvingat fram drastiska åtgärder.
- Men så krisartat är det inte här, säger Hesselgård. Inte ännu i alla fall. Men kanske om några år om vi inte gör om och gör rätt.
Han betonar att den här kvällen är för hela kommunen. Oavsett om det är styrkan i Hultsfred, Mörlunda, Målilla eller Virserum som man är intresserad av, så är det till brandstationen i Hultsfred man ska bege sig, säger han.
En inte helt oviktig faktor i sammanhanget är naturligtvis hur de ordinarie arbetsgivarna ställer sig. Det finns lite delade meningar om hur de ställer sig till att anställda blir deltidsbrandmän.
- Det har vi förståelse för, säger Hesselgård, vi vet ju att företagen har slimmade organisationer och det märks när någon får springa ifrån.
Men han pekar också på att det finns fördelar för företagen, som med en utbildad brandman i gänget kan få ovärderlig hjälp i det lagstiftade systematiska brandskyddsarbetet.
- Det är många företag i trakten som har utnyttjat den möjligheten, säger Hesselgård.
Nu håller han förstås tummarna för att torsdagskvällen ska fylla upp en del luckor i leden.