Stort renoveringsbehov på skolorna

Renoveringsbehovet är stort i kommunens skolor. Totalt räknar kommunledningen med att behöva satsa elva miljoner kronor den närmsta tiden.

Renoveringsbehovt är störst på Lindblomskolan i Hultsfred. Kommunen planerar att satsa elva miljoner kronor på skolorna framöver.

Renoveringsbehovt är störst på Lindblomskolan i Hultsfred. Kommunen planerar att satsa elva miljoner kronor på skolorna framöver.

Foto: OLOF CARLSON

Hultsfred2020-08-20 16:10

Men eleverna på Lindblomskolan för vänta på att få ommålat. Kommunstyrelsens arbetsutskott ser hellre att avloppsledningarna renoveras.

I investeringsbudgeten fanns 1,2 miljoner avsatta för nya ytskikt på Lindblomskolan. Men på förslag från Hultsfreds Bostäder, som numera har hand om alla kommunala byggnader, har kommunstyrelsens arbetsutskott prioriterat om. Så pengarna får i stället användas för en relining av avloppsrören i A-huset.

Bostadsbolaget har kommit fram till att det är här det största behovet av insatser finns. Från början var fokus i första hand inställt på en ytskiktsrenovering, men en närmare kontroll har visat att rörledningar och elnätet är i större behov av renovering. Det är inte gjort sedan skolan byggdes.

Målet är att uppnå dagens krav på arbetsmiljö och säkerhet, med extra fokus på att ljud och ventilation. Ambitionen är på sikt att hela byggnaden ska renoveras.

Av de totalt elva miljonerna som finns i budgeten går fyra miljoner till Lindblomskolan. De övriga pengarna ska användas för att byta fönster i D-huset.

Vidare planeras en investering i Vena skola, som ska få bättre ventilation för 4,6 miljoner och i Mörlunda planeras en satsning på 1,4 miljoner, som ska ge bättre ljuddämpning och dessutom nya golvbrunnar i skolköket.

– I kommunstyrelsen valde vi att göra en omprioritering av pengarna som redan fanns avsatta, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!