Straffvärde på fängelsenivå - får skyddstillsyn

Tingsrättens bedömning var att det samlade straffvärdet var på fängelsenivå. Men nöjer sig ändå med att döma mannen till skyddstillsyn.

En man från Hultsfred har dömts till skyddstillsyn för en lång rad brott.

En man från Hultsfred har dömts till skyddstillsyn för en lång rad brott.

Foto: Lars-Göran Norlin

Hultsfred2020-05-29 09:30

Den unge mannen från Hultsfred döms för en lång rad brott. Ett fall av misshandel, två fall av grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och dessutom fortkörning. Däremot frikänns han från åtalet om stöld.

Misshandeln mannen döms för inträffade för två år sedan, på Metropol i Hultsfred under en fest. Där ska mannen ha skallat en annan man i ansiktet upprepade gånger tills en vakt gick emellan.

Mannen själv hävdar att han handlat i nödvärn för att skydda sin flickvän, men det argumentet bet inte på tingsrätten, som dömer mannen för misshandel. 

Tingrätten konstaterar att brottet i sig är allvarligt nog för skyddstillsyn med samhällstjänst. Men eftersom det hände för två år sedan nöjer sig rätten med bara skyddstillsyn.

Vidare döms mannen för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Det skedde på riksväg 34 vid Målilla, då mannen enligt polisens vittnesmål ska ha kört väldigt fort och inte stannat vid stopptecken. Emellanåt gick färden också på fel sida av vägen. Det var i april förra året det inträffade. Då blev han också rapporterad för olovlig körning. Mannen döms också för ytterligare ett fall av olovlig körning, sedan han stoppats på Norra Oskarsgatan i Hultsfred. Enligt domen hade han då kört i 82 kilometer i timmen, fast hastighetsbegränsningen är 50.

Mannen frikänns också från ett åtal om stöld i en Vimmerbybutik. Mannen nekar, och utredningen kunde inte peka ut vem som egentligen bar ut kläder för över 4 000 kronor från butiken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!