"Strandlyckan är Hultsfreds olycka"

Torben Lundholm (mp), Christian Oscarson och Karl-Eric Dunhage gör nu gemensam sak för att försöka stoppa bygget av villor och hyresbostäder vid Strandlyckan i Hultsfred då de anser att projektet kommer att bli Hultsfreds olycka. - Det här blir ytterligare ett misstag med skattebetalarnas pengar, säger Torben Lundholm.

Torben Lundholm, Karl-Eric Dunhage och Christian Oscarson kräver en folkomröstning om exploateringen av Strandlyckan i Hultsfred.

Torben Lundholm, Karl-Eric Dunhage och Christian Oscarson kräver en folkomröstning om exploateringen av Strandlyckan i Hultsfred.

Foto:

Hultsfred2010-09-18 04:06


För att utrycka sitt missnöje över den planerade exploateringen av Strandlyckan har trion Dunhage, Lundholm och Oscarson därför satt samman en skrivelse till kommunen där de kräver en folkomröstning i frågan och under gårdagen lämnade de gemensamt in den till kommunkontoret i Hultsfred.

Läggas på is
- Vi tycker det är helt felaktigt att mot folkets vilja genomföra denna ogenomtänkta exploatering. Därför kräver vi någon form av folkomröstning innan vidare planering genomförs. Ärendet måste ovillkorligen läggas på is innan folket, skattebetalarna får säga sitt, säger Karl-Eric Dunhage.
- Det man planerar att bygga är en gräddhylla där det kommer att bli för dyrt för vanligt folk att bo, tillägger Christian Oscarson.
Trion anser att de har folket med sig i frågan då de blivit kontaktade av ortsbor som ger dem sitt fulla stöd i deras kamp med att försöka få till ett stopp av byggplanerna.
- Vi har pratat med massor av folk och det är ingen förutom politikerna som tycker exploateringen av Strandlyckan är en bra idé. Jag har till och med träffat personer som sagt att de kommer flytta från Hultsfred om det här blir av, säger Torben Lundholm.
- Mycket talar för att minst varannan ortsbo i dagsläget ogillar förslaget, det har en muntlig enkät visat, tillägger Karl-Eric Dunhage.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om