Succé för nyinvigd raceway

Under lördagen var det så äntligen dags för Hultsfred Raceway att tas i bruk. Det är åtskilliga timmar av ideellt arbete från Bredshult Racing Club som har gjort det möjligt för Hultsfred att få sin alldeles egna dragstripp.

Det var inte enbart bilar som körde på den nya banan vid Hultsfreds flygfält. Även motorcyklar fick tävla.

Det var inte enbart bilar som körde på den nya banan vid Hultsfreds flygfält. Även motorcyklar fick tävla.

Foto:

Hultsfred2006-06-05 06:23

- Nu är vi på gång, säger en mycket nöjd Ronny Olsson, ordförande i Bredshult Racing Club.
Det har tagit två år för eldsjälarna inom klubben att få en permanent bana där de kan tävla mot varandra.
- Vi ville ha någonstans där vi kunde köra lagligt. Därför tog vi kontakt med kommunen och började diskutera hur vi skulle lösa det, berättar Ronny Olsson.
Efter ett antal möten kom man överens om att den gamla taxibanan ute vid flygfältet skulle passa alldeles utmärkt för detta ändamål.
Under lördagsförmiddagen var det dags att testa den nya banan på allvar för första gången.
Ett 30-tal intresserade ekipage som bestod av både bilar och motorcyklar passade under dagen på att köra den 200 meter långa banan. Någon regelrätt tävling var det inte tal om utan de som körde fick istället tävla mot sig själva.
- Vi måste testa banan innan vi får anordna tävlingar. Vill vi arrangera en tävling i serien så måste man söka ett år i förväg för att vara med, berättar Ronny Olsson.
Hultsfred Raceway är den tredje permanenta dragstrippen som finns i Småland, tidigare fanns denna typ av bana endast i Mantorp och Emmaboda.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om