Succén tillbaka: Nu kommer tomtarna

När portarna öppnades i fjol, stod redan över 100 personer i kö till Stegens julförsäljning. "Det är näst intill så Gekås i Ullared är slagna", säger arbetsledare Jonas Svensson med ett leende.

Jonas Svensson står redo att plocka fram tomar och annat till Stegens julförsäljning.

Jonas Svensson står redo att plocka fram tomar och annat till Stegens julförsäljning.

Foto: Charlotte Madestam

Hultsfred2018-11-15 12:30

Soffor och fåtöljer, bord och bokhyllor får snart samsas om utrymmet med tomtar, adventsljusstakar, granar i plast och mycket, mycket annat. På lördag är det nämligen dags för Stegen att slå upp dörrarna till sin traditionella julförsäljning.

Det här är en dag som kommit att bli även en trivseldag skulle man kunna säga.

– Ja, Stegen blir då en samlingsplats för människor, som söker gemenskap och vill sitta ner en stund för att ta en fika och prata, säger Jonas Svensson som påbörjade märkningen av alla prylar redan i september. Och under fredagen håller man stängt för att förbereda.

Sedan står han, kollegorna och de deltagare som är inskrivna i Stegens verksamhet redo att möta kunderna som brukar vara väldigt många den här dagen. Förra året kunde Jonas Svensson rent av räkna det till omkring 400 besökare första dagen.

– Nytt i år är att vi kommer ha filmvisning för barnen och lite småtävlingar med priser. Vi kommer dessutom göra reklam för fritidsbanken, så det är lite annorlunda upplägg i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!