Succéstart på veteranträffarna – över 200 bilar kom till premiären

På nationaldagskvällen gick startskottet för veteranbilsträffarna i Lönneberga. Över 200 bilar trängdes på gårdsplanen vid Lönneberga Boa. – Vi hade inte fått in ens en cykel till, berättar arrangör Anita Trybom.

Veteranfordonen fick stå tätt på sommarens första veteranbilsträff i Lönneberga. Foto: Olof Carlson

Veteranfordonen fick stå tätt på sommarens första veteranbilsträff i Lönneberga. Foto: Olof Carlson

Foto:

Hultsfred2017-06-08 17:55

Solen speglades i tisdagskväll i plåtarna till över 200 veteranbilar uppradade i Lönneberga. Det var ”Den motorhistoriska dagen” och sommarpremiär för de årliga veteranbilsträffarna.

– Det var häftig, fullt med bilar överallt och fruktansvärt mycket folk, berättar Pål Marnetoft som tillsammans med Anita Trybom anordnar träffarna för det 11:e året.

Träffarna är en av fem som valts ut till finalen i arrangörstävlingen ”Kultur på väg” som Motorhistoriska riksförbundet och Nostalgia Magazine har. Under premiärskvällen var representanter från tävlingsarrangörerna på plats och strosade omkring bland bilar och människor. I nästa vecka kommer det stå klart vem som tog hem segern.
– De har varit på träffar i hela landet och så kommer lilla Lönneberga med, det är jättestort bara det, menar Anita Trybom. De gick runt och pratade med folk och fotade.

I två veckor har Anita och Pål vetat om nomineringen och har sedan dess jobbat hårt med att iordningställa att inför säsongsstarten. Vilket visade sig vara tur eftersom kortege anlände från båda håll på vägen genom Lönneberga.
– Jag hade hoppats på hälften och blivit glad om det kommit så många, det var helt fantastiskt, utbrister Anita. Vi sålde slut på nästan allt.

Som vanligt handlade kvällen om veteranfordon och umgänge till musikunderhållning. Ett koncept som ständigt lockar både återkommande och nya besökare.
– Det är det som är så roligt, det är alltid nya bilar som kommer, avslutar Anita.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!