Svala avslutade säsongen

Innebandyklubben Svala har avslutat säsongen, med åtråvärda priser i massor. Och som om inte det vore nog, det blev ett rejält kakkalas också.

Många spelare, priser och kakor. IBK Svala avslutade säsongen med fullt hus. Foto: Roger Hultgren

Många spelare, priser och kakor. IBK Svala avslutade säsongen med fullt hus. Foto: Roger Hultgren

Foto:

Hultsfred2017-03-22 18:00

Klubbens alla spelare och ledare fyllde Skeppet, när en lyckad innebandysäsong skulle summeras. Ifrån de allra yngsta, som så smått börjat känna sig för med klubba och boll på Lek & Lär. Till seniorspelarna i klubbens herr- och damlag.

– Vi har haft Lek & Lär tidigare, men inte alls i den utsträckning som i år, säger sportchef Simon Rydén. Det har blivit ett rejält uppsving, det är roligt med alla barn. Det är ju de som är framtiden.

Sammanlagt har ett 130-tal spelare varit aktiva i Svala under säsongen. Nu uppmuntrades många av dem med fina priser. I Lek & Lär liksom i poollaget fick alla medaljer.

P02 har haft 53 träningar och 16 matcher. Tim Gugelmann och Axel Elofsson har bara missat fyra och fick ta emot pris för 65 sammankomster, tätt följda av Hugo Rosenlund och Melvin Karlsson, 62 och Emanuel Boigs 61.

I flicklaget delades pris ut till Lisa Hultgren som närvarat på 48 av 49 träningar, Tova Elofsson och Karin Knutsson 44, Emma Karlsson 43 och Maja Ärleskog 38.

Nära andraplatsen

Damerna var nära att knipa andraplatsen i serien, men oavgjort mot Vetlanda i den sista matchen räckte inte riktigt ända fram, utan laget fick nöja sig med en fjärdeplats. En snopen poäng efter tvåan Nässjö och trean Westervik. Tranås vann med tio poängs marginal.

I damlaget uppmuntrades fyra spelare. Nathalie Larsson blev Årets skyttedrottning med 29 gjorda mål och åtta assist, Nathalie Johansson Årets spelare och Emma Adolfsson och Lena Gugelmann fick Årets utvecklingspris.

Svalas herrar placerade sig på en tiondeplats med 20 poäng i serien som vanns av Craftstaden B, 64 poäng.

Kristofer Knutsson blev Årets poängkung med 34 mål och 13 assist. Träningspris delades ut till Anton Johansson och Simon Rydén.

På avslutningen avtackades flera ledare som valt att tacka för sig och dessutom vice ordförande Martin Boigs, som avgår ur styrelsen.

– Det blir en utmaning för oss att hitta ledare när så många slutar på samma gång, säger Simon Rydén, men det måste vi bara lösa.

Nathalie Larsson blev Årets skyttedrottning med 29 mål och åtta assist. Foto: Roger Hultgen
Nathalie Larsson blev Årets skyttedrottning med 29 mål och åtta assist. Foto: Roger Hultgen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!