Svängigt i kyrkan

På fredagskvällen strömmade musiken ut från missionskyrkan i Järnforsen då bläckblåsorkestern "Bleckout light metal orchestra" från Oskarshamn bjöd på en konsert.

Ett 40-tal åhörare hade kommit för att lyssna på de andliga musikstyckena som orkestern spelade.

Ett 40-tal åhörare hade kommit för att lyssna på de andliga musikstyckena som orkestern spelade.

Foto:

Hultsfred2006-10-23 07:01

Denna sammanslutning av duktiga musiker har spelat tillsammans i över tio års tid och från början var det en sextett som idag har växt till åtta medlemmar.
Namnet som de valde till bandet "Bleckout light metal orchestra" är en rolig ordvits då de spelar bläckblåsinstrument som trumpet, althorn, trombon med flera.
Det har blivit ett hektiskt år för orkestern då de sammanlagt genomfört ett 30-tal konserter. De har även hunnit med att göra en spelning på Prags kulturfestival i Tjeckien tidigare i våras.
Ett 40-tal åhörare hade kommit till missionskyrkan för att lyssna på orkesterns repertoar som mestadels bestod av andliga musikstycken som "Ett barn i guds famn", "Idag hjälper Herran" och "Det finns en kraft" med flera.
Men de bjöd även på en del andra musikstycken som till exempel "Fattig bonddräng" från Astrid Lindgrens fantastiska visskatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om