Robin Paulsson till Hultsfred – utlovar Zlatan-imitation

Han är känd som programledare i SVT, och för sina Zlatan-imitationer. Nu ska Robin Paulsson uppträda i Hultsfred för första gången.
– Det blir en standupkväll med mycket skratt och publikinteraktion.

Robin Paulsson gör ett stopp i Hultsfred på sin standupturné. "Det måste vara första gången", säger han.

Robin Paulsson gör ett stopp i Hultsfred på sin standupturné. "Det måste vara första gången", säger han.

Foto: Johan Nilsson/TT

Hultsfred2024-10-16 18:00

Nyheten i korthet

  • SVT-programledaren och standupkomikern Robin Paulsson ska uppträda i Hultsfred för första gången den 25 oktober.
  • Paulsson, känd för sina Zlatan-imitationer, lovar en kväll fylld med skratt och publikinteraktion, och kanske några lokala referenser.
  • Han kommer att dela scenen med komikerkollegorna Kadir Meral och Linda Gerstenmayer.

I SVT har Robin Paulsson programlett allt från sin egen talkshow "Robins" till "Melodifestivalen". På senare år har han jobbat med "Fråga Lund" och "Komiker utan gränser".

Vid sidan av programlederiet har Robin Paulsson haft en lång karriär som standupkomiker, men kvällen på Valhall den 25 oktober blir skåningens första framträdande i Hultsfred.

Är det till och med första besöket i Hultsfred?

– Det är en bra fråga. Jag har åkt mycket tåg i Sverige när jag gigat. Det är inte så att jag besökt Hultsfred, men jag har varit där geografiskt någon gång. Men jag har inte tagit mig tid att gå runt och kolla, så det får jag verkligen passa på att göra, säger Robin Paulsson till Vimmerby Tidning.

Då har du inte varit på Hultsfredsfestivalen?

– Det var extremt stort när jag var tonåring. Det var många som åkte på Hultsfredsfestivalen, men jag var aldrig en festivalkille.

Det var hans bokare som fixade giget i Hultsfred.

– Han hittar bra ställen och vet vad som krävs för att det ska bli bra förutsättningar, så det var helt enkelt hans förtjänst.

Han får sällskap på scenen av komikerkollegorna Kadir Meral och Linda Gerstenmayer. Robin Paulsson utlovar en standupkväll med mycket skratt och publikinteraktion. 

– Det blir snack om allt möjligt, lite aktuellt och lite om mitt liv. Jag brukar försöka ha lite lokala referenser. Det är kul när man kommer till de mindre orterna att förhöra sig lite om de lokala angelägenheterna som finns.

Vimmerby Tidning tipsar komikern om att Hultsfred snart kommer att synas i SVT:s "Allt för Sverige" och att lokala industrier tillverkar både Ikea-garderober och träfasadelement till kända byggnader. Kanske kommer det att nämnas i showen på något sätt.

Hur mycket vet du om Hultsfred?

– Det ligger nära Astrid Lindgrens Värld. Där har jag varit två gånger de senaste somrarna, så jag har varit i krokarna och kört runt med bil. Det är mycket skog där, va?

Ja, det får man säga.

– Det var roligt när jag körde igenom Småland. Det var skog, skog, skog, skog, två padelhallar, skog, skog, skog, skog, skog. Det är ganska talande.

undefined
Den skånske komikern är känd för sina imitationer av Zlatan Ibrahimovic.

Kommer du att göra din imitation av en känd fotbollsspelare?

– Håkan Mild, menar du?

Jag tänkte på Zlatan?

– Ja, det får jag göra. Hans son spelar i P18-landslaget, så det finns alltid någon aktualitet kring Ibrahimovic.

Fredrik Andersson har uppträtt i Hultsfred tidigare. Han är känd för sina kontroversiella skämt. Är du en lite snällare komiker?

– Ja, det skulle jag säga. Jag gillar Fredrik, men jag har inte lika vass approach.

Varför inte?

– Jag vet inte, det har inte blivit så. Om man sticker ut hakan är det också många som tycker till om det man gör. Då ska man orka med det också. Men han verkar hantera det väldigt bra.

Vad jobbar du med på SVT just nu?

– Just nu gör vi en ny säsong av "Fråga Lund" som kommer nästa år. Vi brukar inte spela in på hösten, men nu blir det en ny säsong lite tidigare. Vi filmar den nu.

Blir det även en ny säsong av "Komiker utan gränser"?

– Nej, det verkar inte bli det tyvärr. Det är lite synd. Det blev bara två säsonger.

Var det tittarsiffrorna som var för låga?

– SVT gjorde inte en ny beställning, jag vet inte riktigt varför. Jag har inte frågat exakt varför. Vi hade gärna gjort det, men SVT beställde inte en ny säsong. Så kan det vara ibland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!