Men visst har det varit reaktioner på den senaste tidens uppgifter kring Swedbank sedan SVT:s "Uppdrag granskning" avslöjade att Swedbank kan ha använts för omfattande och systematisk penningtvätt under närmare ett decennium. Det sticker tidigare kontorschefen och numera rådgivaren Per Gröön inte under stol med.
– Jag skulle vilja säga att våra kunder varit mest nyfikna och vill veta mer. Och så får vi en del kommentarer att det är "konstig bankverksamhet" – om vi nu har hållit på med det som det påstås att vi har gjort i Baltikum, säger Per Gröön.
Känner du dig trygg med det ni har gjort och gör här, på kontoret i Hultsfred för att minimera risken för penningtvätt?– Ja, helt trygg. Under ett par års tid har vi uppdaterat våra kundregister, för att vi verkligen ska veta vem vi gör affärer med och vad de använder sin bank till. För de allra flesta handlar det om att få in sin lön, spara och låna, så det är ingen dramatik. Men så är det ju om någon sticker ut med utlandsbetalningar, som gör att vi ställer mycket mer frågor för att vi ska förstå affären och penningströmmarna.
Vad har ni fått för reaktioner på det?– En del kunder har undrat varför vi ställer så mycket frågor när de kommit med kontanter för insättning. När vi fått förklara är det ur världen.
På onsdagsmorgonen gjorde Ekobrottsmyndigheten en razzia mot huvudkontoret i Sundbyberg, tog allt fart igen nu då?– När det rapporteras i media ökar frågorna till oss. I dag har vi inte haft öppet för spontana besök, så vi har inte träffat kunderna så. Däremot har några kommenterat via mail att aktiekursen sjunker, och det gör den ju klart. Som det ser ut för tillfället har aktien gått ner tolv kronor.
Påverkar det hör förtroendet för den lokala banken?– Mest har det ju handlat om tidigare års affärer och verksamhet i Baltikum, så jag känner att våra kunder har distans och kan skilja på den lokala verksamheten och banken i stort.
Har ni förlorat någon kund med anledning av hela den här penningtvätthistorien?– Nej, inte någon.