Syndikalisterna kräver Telemans avgång

Fackföreningen Kalmar LS som tillhör Syndikalisterna går nu till hårt angrepp mot Konsthallschefen Henrik Teleman. I ett brev till Regionförbundet och Hultsfreds kommun uppmanar man att alla bidrag till Virserums konsthall ska frysas tills Teleman antingen avsätts eller befrias från allt personalansvar.

Henrik Teleman.

Henrik Teleman.

Foto:

Hultsfred2007-02-14 07:27

Oklara anställningsförhållanden, fusk med redovisning av ideell tid för att få extra bidrag och brott mot arbetsrättslagarna är en del av de brister som Syndikalisterna påtalar i sin skrivelse till olika myndigheter. Denna mycket infekterade strid mellan konsthallen och facket har pågått sedan sommaren 2006 då en av Syndikalisternas medlemmar blev uppsagd under sin föräldraledighet.
Stämningen har under de senaste månaderna blivit allt mer hätsk mellan parterna där facket bland annat har skickat kronofogden på konsthallen för att kräva utebliven semesterersättning för sin medlem.
Utöver detta har man även begärt skadestånd för samma medlem då man anser att konsthallen struntat i förtursreglerna då medlemmen inte återanställdes när en tjänst blev ledig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om