Systrarna har fått nytt hem

Målilla Älgparks två getter som letade nytt hem har nu fått flytta tillsammans. Bor hos djurkär familj i Vimmerby.

Vimmerby Tidning 11 januari 2018.

Vimmerby Tidning 11 januari 2018.

Foto:

Hultsfred2018-02-01 09:00

Den 11 januari berättade tidningen om Målilla Älgparks sökande efter nytt hem till två afrikanska dvärggetter som under sommaren skuttade omkring och socialiserade med älgparkens besökare. På grund av utrymme och risk för inavel kunde systrarna inte bo kvar och Maria Österberg hoppades på att hitta dem ett kärleksfullt hem där de skulle få mycket uppmärksamhet.

- Det var väldigt roligt efter att artikeln kom ut, folk mejlade och ringde, plötsligt skulle alla ha getter, berätta Maria och skrattar.

Blev vimmerbyfamilj

Det blev tillslut en familj från Vimmerby som fick ta hand om systrarna.

- De flyttade tillsammans förra helgen till en familj som redan hade lite djur. När de var här så frågade de om vi hade några kaniner extra så då fick de med sig två kaniner också. Det blev jättebra. De kommer inte att ha dem för produktion utan som sällskapsdjur utomhus.

Positivt för alla

Maria menar att läget nu är positiv för alla getterna. Kvar på Älgparken är nu tre getter och två bockar.

- Det blir jättebra för tjejerna, för dem som är kvar och för de som förhoppningsvis kommer. Så det känns bra.

Eftersom getterna som är kvar har haft sällskap av bockarna hoppas Maria på att det till sommaren kommer att skutta omkring killingar på älgparken.

- De borde vara dräktiga. Getter är väldigt fertila men själv är jag för mycket nybörjare för att kunna se det än. Men vi håller tummarna.

Redan i kö

Efter uppmärksamheten kring systrarna finns det redan nu de som visat sitt intresse för att efter nästa sommar få ta hand om några av killingarna.

- En av dem som hörde av sig har redan nu ställt sig i kö till nästa killingar. Förut har jag tänkt att det inte behövts en lista men efter det som hände nu, att den första köparen till tjejerna drog sig ur, har jag insett att det är bra att ha numret på de som visat intresse förut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om